*Nettavisen* Sport.

Riise forsvarer Suarez

Foto: Ap

Nordmannen nekter å kritisere Liverpool-spissen.

06.12.11 19:31

Luis Suarez kom igjen i søkelyset da Liverpool mandag tapte mot Fulham på Craven Cottage.

Den kontroversielle uruguyaneren ble ved flere tilfeller beskyldt for å filme, og spissen ropte blant annet på et straffespark etter en takling fra John Arne Riise.

Suarez måtte fra hjemmepublikummet tåle gjentatte mishagsytringer og taktfaste sanger om at han var en juksemaker, og til slutt fikk han nok.

Viste fingeren
Liverpool-esset viste nemlig fingeren til Fulham-supporterne , noe som selvsagt ikke har gått upåaktet hen.

Det engelske fotballforbundet har tirsdag uttalt at de vil etterforske episoden.

Kommer de frem til at Suarez har satt spillet i vanry, venter en bot for stjernespissen, og i verste fall noen kamper på tribunen.

Nå får han støtte fra mandagens motstander John Arne Riise, som av engelske medier ble spurt om hva han syntes om opptredenen til Luis Suarez i bataljen på Craven Cottage.

- Spiller faller, sånn er det i fotball. Om han filmer eller ikke, er ikke opp til oss å avgjøre, sier Riise ifølge SkySport.

- Respekterer han
- Vi spiller videre, og hvis vi føler at det ikke er frispark, da sier vi ifra. Han er en god spiller, og vi respekterer ham for det han gjør, fortsetter Riise.

Den norske landslagsprofilen nekter å rakke ned på spillestilen til Liverpools angrepsyndling.

- Han er en karakter, og har sin måte å spille fotball på. Han har bevist at han er en stor spiller, og noen ganger blir spillere hardhendte mot han, da det er måten å stoppe ham på. Hvis du prøver å være snill med han, kan han drepe kamper, sier Riise.

Hva mener du? Er kritikken mot Luis Suarez berettiget? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.