RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Riise gir seg på landslaget

Sist oppdatert:
Bekrefter at inneværende kvalik blir hans siste.

John Arne Riise sier til TV 2 Sporten at han gir seg på landslaget etter kvalifiseringen til Brasil-VM.

- Sånn som situasjonen er nå, så blir dette min siste kvalik, sier Fulham-spilleren til TV 2.

- VM i Brasil hadde vært den perfekte avslutningen som landslagsspiller. Det er ikke mulig å oppleve noe større, og det hadde vært en passende anledning til å takke for seg, fortsetter han.

Riise ble tidligere tirsdag bekreftet å være en del av Norge-troppen som møter Ukraina, og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sa da at det var uaktuelt å droppe Riise, som har slitt med lite spilletid på klubblaget Fulham.

- Ligger tynt an
- Vi har som prinsipp at hvis du ikke spiller på klubblaget over tid, ligger du også tynt an på landslaget. Han hadde en bra avslutning på fjoråret og med den bakgrunnen han har, er han med.

- Hvor vidt han er med videre i 2013, avhenger av hva som skjer på klubbnivå, men det var ikke aktuelt å ikke ta ham med, sier Drillo, som legger til at han har snakket med Fulham backen flere ganger den siste tiden.

Landslagssjefen ønsket ikke å utdype hva han og Riise hadde snakket om. Drillo var i stedet mer opptatt av å snakke om de andre alternativene han har på venstre back.

- Dette er en posisjon der vi ikke har hatt mange alternativer tidligere, men nå har vi det. Jonathan Parr har vært veldig, veldig god i England og Vegard Hedenstad spiller fast i Tyskland. Det er veldig hyggelig, sier landslagssjefen.

Ikke urolig
Riise på sin side føler ingen uro over at andre utfordrer landslagsplassen.

- Det skal vel mer til enn en kamp mot Ungarn for at jeg mister plassen? Jeg føler plassen fortsatt er min, og at jeg ikke har spilt meg ut. Jeg har bare mistet fire-fem kamper for Fulham, men hvis jeg ikke skulle spille klubbfotball de neste tre-fire månedene skjønner jeg at det blir et problem. Da skjønner jeg at Drillo kanskje må gjøre noe, sier John Arne Riise til TV 2.

Eldstebror Riise debuterte for landslaget i 2000, og har siden den gang fått 108 kamper med flagget på brystet. Ingen andre har flere enn ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere