*Nettavisen* Sport.

Riise jublet etter tap

Foto: AP/Scanpix

Sjelden har han vel vært så glad etter et tap.

21.04.10 22:20

UDINESE-ROMA 1-0, TOTALT 1-2:

Det er ikke ofte det er to og en halv måned mellom første kamp og returkampen i et cupspill, men det var det i Coppa Italia i år. 4. februar vant John Arne Riises Roma 2-0 hjemme mot Udinese, og først onsdag ble returkampen spilt.

Riise spilte fra start, og avsluttet kampen med jubel - til tross for at det ble tap.

Alexis Sanchez ga Udinese seieren onsdag med en scoring like før slutt, men 1-0 var for lite. Roma, som avsluttet med ti mann etter at Marco Cassetti ble utvist helt på tampen, vant 2-1 sammenlagt. Dermed er Riise klar for den italienske cupfinalen.

Det betyr også at Riise kan vinne the double - seier i både serie og cup. Det har klubben aldri vunnet før, og skulle det skje vil det kun være sjuende gang det skjer i italiensk fotball.

- Vi er selvsagt skuffet over tapet i dag, men gleder oss enormt til cupfinalen som blir spilt på vår hjemmebane, skriver Riise i sin blogg etter kampen.

- Det har vært en lang sesong med mange kamper, men de viktigste gjenstår og som Ranieri minner oss på hele tiden – Vi har ennå ikke vunnet noe i år ! De viktigste kampene gjenstår ! Men med den entusiasmen vi har i spillergruppen nå, den taktiske klokskapen til Ranieri og at vi har en så å si skadefri gjeng, ligger alt til rette for at vi kan vinne to titler i år og det skal vi fortsette å jobbe knallhardt mot, legger han til.

Les John Arne Riises blogg her.

Det er imidlertid en stor motstander som må slås - Inter.

Roma møter nemlig Inter i finalen av Coppa Italia, og det er også Inter de kjemper mot i serien. Der leder Roma med ett poeng på Inter fire serierunder før slutt. Riise og Roma har også en liten fordel i cupfinalen. Finalen spilles nemlig i Roma 5. mai. Det blir for øvrig femte gang på seks år at Inter og Roma møtes i cupfinalen.

PS. Roma sto med 21 seirer og seks uavgjorte kamper på sine siste 27 kamper i Italia denne sesongen, før Udinese altså ble for sterke onsdag. Det var faktisk også Udinese som sist påførte Roma et tap i hjemlig serie- og cup - det skjedde da de vant seriekampen hjemme mot Roma i oktober.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.