RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise jublet etter tap

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sjelden har han vel vært så glad etter et tap.

UDINESE-ROMA 1-0, TOTALT 1-2:

Det er ikke ofte det er to og en halv måned mellom første kamp og returkampen i et cupspill, men det var det i Coppa Italia i år. 4. februar vant John Arne Riises Roma 2-0 hjemme mot Udinese, og først onsdag ble returkampen spilt.

Riise spilte fra start, og avsluttet kampen med jubel - til tross for at det ble tap.

Alexis Sanchez ga Udinese seieren onsdag med en scoring like før slutt, men 1-0 var for lite. Roma, som avsluttet med ti mann etter at Marco Cassetti ble utvist helt på tampen, vant 2-1 sammenlagt. Dermed er Riise klar for den italienske cupfinalen.

Det betyr også at Riise kan vinne the double - seier i både serie og cup. Det har klubben aldri vunnet før, og skulle det skje vil det kun være sjuende gang det skjer i italiensk fotball.

- Vi er selvsagt skuffet over tapet i dag, men gleder oss enormt til cupfinalen som blir spilt på vår hjemmebane, skriver Riise i sin blogg etter kampen.

- Det har vært en lang sesong med mange kamper, men de viktigste gjenstår og som Ranieri minner oss på hele tiden – Vi har ennå ikke vunnet noe i år ! De viktigste kampene gjenstår ! Men med den entusiasmen vi har i spillergruppen nå, den taktiske klokskapen til Ranieri og at vi har en så å si skadefri gjeng, ligger alt til rette for at vi kan vinne to titler i år og det skal vi fortsette å jobbe knallhardt mot, legger han til.

Les John Arne Riises blogg her.

Det er imidlertid en stor motstander som må slås - Inter.

Roma møter nemlig Inter i finalen av Coppa Italia, og det er også Inter de kjemper mot i serien. Der leder Roma med ett poeng på Inter fire serierunder før slutt. Riise og Roma har også en liten fordel i cupfinalen. Finalen spilles nemlig i Roma 5. mai. Det blir for øvrig femte gang på seks år at Inter og Roma møtes i cupfinalen.

PS. Roma sto med 21 seirer og seks uavgjorte kamper på sine siste 27 kamper i Italia denne sesongen, før Udinese altså ble for sterke onsdag. Det var faktisk også Udinese som sist påførte Roma et tap i hjemlig serie- og cup - det skjedde da de vant seriekampen hjemme mot Roma i oktober.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere