Gå til sidens hovedinnhold

Riise kan bli nødløsning

Hvem mener du skal spille midtstopper mot Nederland?

Med Brede Hangeland ute med karantene etter det gule kortet i lørdagens kvalifiseringskamp mot Makedonia, må Egil «Drillo» Olsen se etter alternativer for midtstopperen når Nederland venter i Rotterdam førstkommende onsdag.

Løsningen kan være å flytte John Arne Riise inn i den sentrale rollen.

Temmet Van Persie
- Jeg er klar hvis Egil vil bruke meg som midtstopper, sier Riise til Nettavisen, og mener selv han er godt kvalifisert til rollen.

- Jeg har rutine, ok fart, og internasjonal erfaring, og jeg har vært i gamet lenge. Jeg føler også at jeg er ganske flink til å lese spillet, legger han til.

På Nederlands lag stiller Robin Van Persie antakelig på topp, en spiller John Arne Riise spilte mot senest i mars i år - som midtstopper for Roma i Champions Leagues åttedelsfinale.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Etter den kampen fikk sunnmøringen strålende kritikk, og Riise selv sier seg ikke uenig.

- Det gikk bra sist jeg møtte Robin Van Persie, vedgår han, og tror han vil kunne hanske med enhver motstand i Rotterdam på onsdag.

- Blir jeg midtstopper så vil jeg føle meg trygg i den rollen. Jeg er vant til å spille på store arenaer, og uansett hvem Nederland kommer med, så vil jeg ikke være skremt, sier han til Nettavisen.

Ingen forsterkninger
Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sa etter lørdagens kamp at han ville vurdere å hente inn en ekstra spiller.

Når landslagstroppen nå setter seg på flyet med kurs for Nederland, har han imidlertid foreløpig latt være å kalle inn forsterkninger.

Ved siden av John Arne Riise vil Jon Inge Høiland eller Morten Fevang være alternativer til midtstopperplassen ved siden av Kjetil Wæhler.

Dersom Riise tar den sentrale rollen vil antakelig Trond Erik Berthelsen starte som venstreback på Feijenoord Stadion på onsdag.

Nettavisen kommer tilbake med mer når landslaget lander i Rotterdam i ettermiddag!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken