*Nettavisen* Sport.

Riise møtte idolet etter seier

Foto: Scanpix

Det var ikke bare seieren som gledet John Arne Riise onsdag kveld.

04.11.10 08:48

BASEL-ROMA 2-3:

Han har ikke for vane å finne nettmaskene, men det har ikke akkurat hindret John Arne Riise i å nærme seg motstandermålene. Mot Basel var mye på spill – med tap hang muligheten for avansement i en syltynn tråd, med seier ville det meste være duket for Roma-deltakelse når cupspillet starter.

Og – nå ser det godt ut for italienerne, mye takket være John Arne Riise.

Skaffet straffe
Først startet han angrepet som førte til at Jérémy Ménez ga bortelaget ledelsen etter et kvarters spill, og da Ålesund-gutten satte fart ti minutter senere begynte sveitserne å skjelve. Da nordmannen var på vei gjennom måtte desperate Basel-forsvarere forsøke å dra av buksa på nordmannen, lyktes delvis, og avgjørelsen var enkel:

Straffespark, og når eksekutøren heter Francesco Totti, er det sjelden tvil om utfallet.

2-0, og full kontroll for italienerne. Riktignok yppet hjemmelaget seg og fikk sin redusering den gamle kjenningen Alexander Frei, men da Leandro Greco satte inn 3-1 virket det kjørt. Basel reduserte på ny da syv minutter gjensto gjennom Xherdan Shaqiri, men det var ikke nok for sveitserne, som dermed ligger sist i gruppa.

Møtte Federer
Etter kampen ble det imidlertid mer jubel for nordmannen.

- Vi fikk vite etter kampen at Roger Federer satt på tribunen og det utrolige er at den første personen jeg treffer når jeg går ut av garderoben er nemlig - Roger Federer :-) Han er, sammen med Tiger Woods, mitt store idol innen idrett. Vi stod og snakket i noen minutter og jeg fortalte han at jeg ser på alle hans store og viktige kamper og det var litt artig at han fortalte at han visste mye om meg også :-) Han visste overraskende mye om meg og spurte også om hvor min bror Bjørn Helge spiller nå, skriver Riise på nettsiden johnarneriise.no.

Roma står med seks poeng etter fire kamper, noe som gir andreplass, og tre poengs ledelse på Cluj. Rumenerne tapte 4-0 for Bayern München, som har full pott på sine fire kamper.

Til helga venter det imidlertid en enda viktigere kamp. Da skal Roma møte erkerival og serieleder Lazio.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.