*Nettavisen* Sport.

Riise og Hangeland hedret Dale Oen

Foto: Ap

Og Kenny Dalglish tok selvkritikk etter nok en svak hjemmekamp.

01.05.12 23:14

LIVERPOOL - FULHAM 0-1 :

Tirsdag kveld spilte Liverpool hjemmekamp mot Fulham i Premier League.

Fulham kom til Anfield uten en eneste seier på sine 41 kamper i Liverpool by i Premier League-historien, men hadde denne gang en god unormalt god sjanse til å bryte denne rekken.

Liverpools manager Kenny Dalglish valgte nemlig å stille med et svært B-preget lag mot Fulham, ettersom det kommende helg skal spilles en langt viktigere kamp: Helgens FA-cupfinale mot Chelsea.

B-lag
Spillere som Jonjo Shelvey, Sebastian Coates og Fabio Aurelio var å se i Liverpools startoppstilling, mens Fulham som vanlig stilte med både Brede Hangeland og John Arne Riise i forsvarsrekka.

Fulham vant til slutt kampen 1-0, etter et selvmål av Martin Skrtel i første omgang, et selvmål Riise skal ha mye av æren for.

Etter bare fem minutter kom Riise fossende fremover fra sin backposisjon og mottok ballen langt ned på Liverpools banehalvdel. I stor fart klinket han ballen hardt og flatt inn i feltet. Der var Martin Skrtel uheldig og somlet den harde ballen fra nordmannen i eget nett. Klønete av Liverpool, sterkt av John Arne Riise.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Tilbake på Anfield
Dette var faktisk John Arne Riises første kamp på Anfield siden han ble solgt fra Liverpool til Roma i 2008, og nordmannen hadde før kampen fortalt på twitter at det ville bli en spesiell følelse.

Riise ble vraket i 2008, fordi Liverpool mente han ikke var god nok. Så fulgte tre år hvor Liverpool slet stort på venstrebacken, fram til Jose Enrique ble hentet fra Newcastle og fylte tomrommet.

At nordmannen gjorde en god kamp og sto bak angrepet som ga seiersmålet, føles trolig som en personlig hevn for Riise, som viste at han fortsatt holder godt Premier League-nivå.

Mer spesielt ble det nok av den triste nyheten som kom fra Norge tidligere tirsdag. Alexander Dale Oen er gått bort, noe John Arne Riise og lagkamerat Brede Hangeland markerte ved å spille i sørgebånd mot Liverpool.

- Gjorde kanskje en feil
Etter kampen var Liverpool-manager Kenny Dalglish skuffet over det han hadde sett av sitt b-pregede mannskap mot Fulham.

- Jeg forsøkte å gi så mange som mulig en kamp for å få dem i den rette tilstanden før lørdagens finale, men viljen og innsatsen var ikke der. Vi kan ikke spille i dette tempoet, vi må spille med et høyere tempo enn dette, sier Dalglish i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Han tok også selvkritikk for å ha mønstret et mannskap som var langt unna det beste Liverpool har til rådighet.

- Det var en eller to som spilte bra, men bortsett fra dem, var det svakt. Jeg forsøkte å gi alle en sjanse før finalen, men gjorde kanskje en feil, sier Dalglish.

Og understreker at han tar Premier League på alvor, til tross for at han sparte spillere før helgens finale.

- Alle kampene er viktige. Det er kanskje tilskuere her som har reist langt for å støtte oss, og de fortjente bedre enn dette, avslutter Liverpool-sjefen.

Ender trolig bak Everton
Liverpool-fansen må nå konstatere at rivalene Everton trolig ender foran dem på tabellen. Everton spilte uavgjort borte mot Stoke tirsdag kveld, og har dermed førersetet når to kamper gjenstår av sesongen.

Everton leder med tre poeng, samtidig som de har bedre målforskjell enn Liverpool.

Forrige gang Everton endte foran Liverpool, var i sesongen 2004/05, da den blå delen av Merseyside kunne feire fjerdeplass.

Denne sesongen kan Everton ende foran Liverpool igjen, for andre gang på 25 år. Everton vant ligaen i 1987, og siden har Goodison Park-laget bare endt foran Liverpool én gang, i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.