*Nettavisen* Sport.

Riise og Hangeland truer United

Foto: Glyn Kirk (AFP)

Brede Hangeland, John Arne Riise og Fulham kan enda en gang skape trøbbel for Manchester United lørdag.

02.02.13 09:38

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Arsenal og Englands beste bortelag
Oddstips 2: Er det et mirakel på gang?
V75 Klosterskogen: Hold på hatten
V75-info: Så lynkjapt kan du vinne 27 millioner

Lørdagens tippekupong består av sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship og både Manchester United, Arsenal og Chelsea skal i aksjon. Onsdag var vi svært nærme tolv rette, men en svakt plassert halvgardeing i kampen mellom St. Mirren og Inverness pulveriserte tolveren (2-1 til hjemmelaget fem minutter før slutt og med UB i den kampen ble det kun to elleve). Bonuspotten er kommet ca 2,1 mill kroner og utløses som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Fulham - Manchester United
Fulham tok vel vare på sjansene i onsdagens London-derby mot West Ham og vant 3-1. Det var en viktig trepoenger for Fulham som avanserte til 12. plass på tabellen og fikk en luke på åtte poeng ned til Wigan under streken. Urby Emanuelson er ankommet på lån fra Milan og Emmanuel Frimpong er hentet på lån fra Arsenal. Brukbare 5-3-4 hjemme på Craven Cottage og variable 2-2-2 på siste seks. Dimitar Berbatov er uaktuell mot gamleklubben på grunn av skade, det samme gjelder for Steve Sidwell. Nysigneringene Eyong Enoh og Stanislav Manolev blir ikke spilleklare i tide.

Manchester United ble regelrett rundspilt av Southampton i den andre omgangen i hjemmekampen på Old Trafford onsdag, men sin vane tro berget United tre poeng (2-1). Veldig typisk for Manchester United det denne sesongen, spillemessig har det vært meget ustabilt, men poengene renner inn og United økte dermed sin ledelse til Manchester City til sju poeng. 10-2-0 på de tolv siste seriekampene og i øyeblikket ser United ut som en sikker seriemester. Sterke 8-2-2 på bortebane. Kun Ashley Cole er på skadelisten.

Det står faktisk 2-1-1 på de fire siste tilsvarende på Craven Cottage og før eller siden ryker United på et tap, all den tid det ikke fungerer spesielt godt spillemessig. Vi tror Fulham kan overraske og plasserer alle tegn i kamp nummer en. HUB.

2. Newcastle - Chelsea
Moussa Sissoko (eks Toulouse) og Yoan Gouffran (eks Bordeaux) fikk begge sin debut for Newcastle i bortekampen mot Aston Villa tirsdag og hele fire franskmenn startet den kampen, mens ytterligere to startet på benken. Newcastle tok ihvertfall en overmåte viktig trepoenger da (2-1) og fikk et lite pusterom i bunnen, men det er kun fire poeng ned til Wigan under streken. Hadde forferdelige 0-1-4 på de fem foregående seriekampene. Fjorårets store overraskelslag står med 5-1-6 hjemme på St. James Park og har forsterket laget sitt betydelig de siste ukene og kommer nok til å få en bra periode nå. Alan Pardew mangler kun Hatem Ben-Arfa (skadet) og Cheick Tiote (Afrikamesterskapet)

Chelsea så ut til å ha full kontroll i bortemøtet mot Reading onsdag kveld og ledet 2-0 tre minutter før ordinær tid var ute. Men innbytter Adam Le Fondre nettet to ganger og Chelsea rotet vekk ytterligere to poeng. Medregnet diverse cupkamper har Chelsea kun vunnet en av sine fem siste kamper og avstanden opp til serieleder Manchester United er nå på 13 poeng. 7-3-2 er bra tall på bortebane. Eden Hazard soner sin tredje av tre kampers karantene, mens Petr Cech kan være tilbake.

Det står 0-2-4 på de seks siste tilsvarende i Newcastle, men nå føler vi Newcastle kan ta mer enn ett poeng og vi helgarderer også kamp nummer to. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Everton - Aston Villa
Everton gjorde jobben hjemme mot West Bromwich onsdag og tok en kontrollert 2-1 seier. All den tid Tottenham kun maktet ett poeng borte mot Norwich, er avstanden opp til Tottenham på 4. plass nå kun ett poeng. Everton har kun tapt tre seriekamper hittil, men litt for mange poengdelinger (10-11-3) hindrer laget fra en enda bedre tabellplassering. 6-5-1 er tallene hjemme på Goodison Park og formen viser fine 5-4-1 på siste ti. Darren Gibson var tilbake mot West Bromwich, nå er det kun Seamus Coleman som mangler for Everton.

Aston Villa er i kjempetrøbbel og gjorde situasjonen enda vanskeligere for seg selv ved å tape 1-2 hjemme for Newcastle tirsdag kveld. 1-4-5 på de ti siste seriekampene er ikke lystige tall og Aston Villa ligger faktisk nest sist, men kun målforskjellen skiller laget fra sikker plass. Svake 2-4-6 på bortebane. Yacouba Sylla går trolig rett inn i startelleveren etter overgangen fra Clermont Foot, mens Richard Dunne og Fabian Delph begge fortsatt er skadet.

De tre siste tilsvarende har alle endt uavgjort, men nå tror vi godtgående Everton tar alle poengene. H.

4. Arsenal - Stoke
ustabile Arsenal lå under 0-2 i hjemmemøtet med Liverpool onsdag når det gjenstod en halvtime, men viste moral og berget i det minste ett poeng (2-2). Siden Tottenham også avga to poeng, er avstanden opp til Tottenham på 4. plass fortsatt fire poeng. Kieran Gibbs skadet seg i den kampen, men Arsene Wenger har reagert kjapt og hentet inn spanske Nacho Monreal (fra Malaga) som erstatter. 2-2-2 på de siste seks for Arsenal som ikke finner flyten denne sesongen. 6-3-3 hjemme på Emirates er ikke mer enn det må være. Mikel Arteta kan være tilbake etter en tids skadefravær, men midtbanekollega Francis Coquelin er fortsatt skadet. Thomas Vermaelen må testes nærmere kampstart.

Stoke ledet 2-0 i hjemmemøtet med Wigan tirsdag når det var spilt 50 minutter, men overraskende nok rotet Stoke bort ledelsen og måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Det går ikke på skinner for Stoke for tiden og laget har faktisk ikke bedre enn 1-5-3 på sine ni siste seriekamper. Men holder likevel en fin 10. plass og har ti poeng ned streken. Svært moderate 1-6-5 på bortebane. Rory Delap (Barnsley) og Matthew Upson (Brighton) er begge sendt på lån. For øvrig ser det bra ut for Stoke.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende og nå er det på tide at Arsenal viser seg fram. H.

5. West Ham - Swansea
Sam Allardyce brukte mye tid på spilleren sine etter kollapsen borte mot Arsenal for halvannen uke siden (1-1 til pause og tapte 1-5), men det hjalp ikke resultatmessig. I en svært jevn kamp borte mot Fulham onsdag tok hjemmelaget best vare på sjansene og vant 3-1, men det var ihvertfall bedring spillemessig for West Ham. 7-6-11 totalt og 5-4-3 på Upton Park gir en foreløpig 13. plass på tabellen med 27 poeng og det er fortsatt sju poeng ned til trøbbel. Andy Carroll fikk noen minutter som innbytter i kampen mot Fulham onsdag og holdt seg skadefri. George McCartney, James Collins og Daniel Potts er alle fortsatt skadet.

Swansea gjorde en grei kamp borte mot Sunderland og tok ikke uventet ett poeng. Swansea er klar for ligacupfinale og ligger på en flott 8. plass i premier League og har kun ett poeng opp til Liverpool på plassen foran. 2-5-0 på de sju siste seriekampene, uforutsigbare 4-4-4 på bortebane. Spissen Danny Graham ble solgt til Sunderland denne uken, Neil Taylor og Kemy Agustien er fortsatt skadet.

Enda en vrien kamp og nesten umulig å ikke sette U som utgangstegn, og vi heller deretter mest mot hjemmeseier. HU.

6. Reading - Sunderland
Brian McDermott og hans Reading lå under 0-2 hjemme mot West Bromwich i nest siste hjemmekamp når det gjenstod ti minutter, lå under 0-1 i bortemøtet med Newcastle og lå under 0-2 hjemme for Chelsea i siste hjemmekamp når det gjenstod tre minutter, men kom seg ut av de tre kampene med sju poeng. Det må ha gitt voldsomt med energi for Reading som endelig klatret over nedrykksstreken etter poengdelingen mot Chelsea onsdag. Dog er det kun målforskjellen som skiller laget fra nedrykk. Oppsiktsvekkende 3-2-1 på de seks siste seriekampene. 3-6-3 på hjemmebane. Spissene Noel Hunt og Jason Roberts spilte ikke onsdag og er svært tvilsomme lørdag.

Sunderland presterer jevnt over middels. Måtte nøye seg med 0-0 i hjemmemøtet med Swansea tirsdag (men hadde faktisk ikke et skudd på mål) og ligger rimelig trygt midt på tabellen (11.plass og 29 poeng). Brukbare 3-1-2 på de seks siste seriekampene, borte står laget med 3-4-5. Danny Graham går rett inn på laget etter overgangen fra Sunderland tidligere denne uken. Kaptein Lee Cattermole rekker ikke kampen.

Vi har sansen for dette Reading-laget som imponerer for tiden, og vi tror ikke Reading taper nå heller. HU.

7. Wigan - Southampton
Strålende opphenting av Wigan borte mot Stoke tirsdag. Femti minutter ut i den kampen ledet Stoke 2-0, men Wigan kjempet seg tilbake til 2-2. Men så lenge Reading fikset poeng i sin hjemmekamp mot Chelsea dagen etter, falt Wigan under streken igjen, det er dog kun målforskjellen som skiller laget fra sikker plass. 1-3-6 på de ti siste seriekampene er det imidlertid nedrykkstakter over og heller ikke 2-3-7 totalt på hjemmebane er sprekt. Den gamle Brann-kjenningen Paul Scharner er hentet på lån fra Hamburg og kan gå rett inn i startelleveren. Fortsatt er seks-sju spillere skadet hos Wigan.

Southampton har spilt to meget bra kamper under sin nye manager, Mauricio Pochettino, men det har kun gitt laget ett poeng. Var klart best i hjemmemøtet med Everton mandag for snaue to uker siden (0-0) og spilte en strålende kamp borte mot Manchester United onsdag (tap 1-2). Med 23 poeng er det tre poeng ned til Wigan under streken. 2-5-3 på de ti siste seriekampene og borte står laget med 2-3-7 (som Wigan har hjemme). Jose Fonte og Guly Do Prado er de eneste spillerne på skadelisten.

Nok en svært åpen kamp fra Premier League denne lørdagen, men vi tror det blir en vinner. HB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

8. Leeds - Cardiff
Leeds tok skalpen til Tottenham i FA-cupens fjerde runde sist helg (2-1) og henger sånn noenlunde med i kampen om en playoffplass i Championship (ligger på 11. plass med 41 poeng og har seks poeng opp til Middlesbrough på 6. plass). En svak bortestatistikk (3-3-8) har ødelagt mye i første halvdel, hjemme på Elland Road er tallene sterke 9-2-3. Luciano Becchio er solgt til Norwich, mens Steve Morison er kommet motsatt vei. Morison er imidlertid skadet og spiller ikke lørdag. Stephen Warnock er hentet fra Aston Villa.

Cardiff har sju poeng ned til Leicester på 2. plass (en kamp mindre spilt også) og ti poeng ned til Hull på 3. plass, når det gjenstår 16 serierunder og er på god vei mot Premier League i øyeblikket. Har ikke spilt kamp siden 19. januar (seier 2-1 borte mot Blackpool), og tilbrakt deler av pausen i Dubai. Står med 5-1-0 på sine seks siste seriekamper. Litt variable 7-1-5 på bortebane. Frazier Campbell er hentet fra Sunderland og får trolig sin debut for Cardiff lørdag. Det er nesten ingen fravær hos Cardiff.

Det står 0-2-3 på de fem siste tilsvarende, og Leeds uten Becchio kan være sårbare. HUB.

9. Crystal Palace - Charlton
Vi lanserte Huddersfield som et langskudd på våre oddstips onsdag da Hudds tok imot Crystal Palace og Hudds vant da også 1-0. Palace har altså mistet formen og har ikke bedre enn 1-5-3 på de ni siste seriekampene nå og har falt til 5. plass på tabellen med sine 48 poeng. Med likt antall kamper som Leicester på 2. plass er avstanden fem poeng. Bunnsolide 8-5-1 hjemme på Selhurst Park. Ringreven Kevin Phillips er hentet fra Blackpool, mens spisskollega Stephen Dobbie er ankommet fra samme klubb og begge er startaktuelle lørdag. Paddy McCarthy, Joel Ward og Owen Garvan er alle fortsatt skadet, mens Kagisho Dikgacoi er opptatt med Afrikamesterskapet.

Etter tre strake seire skuffet Charlton med hjemmetap for svakt plasserte Sheffield Wednesday sist helg (1-2). Charlton ligger på 12. plass med 39 poeng og har åtte poeng opp til playoff og elleve poeng ned til trøbbel. Fine 6-4-4 på bortebane. Danny Haynes og Andy Hughes er de to eneste spillerne som er skadet.

Vi trodde ikke på Palace onsdag, men hjemme på Selhurst Park tror vi Ian Holloways gutter finner tilbake til vinnerformelen lørdag. H.

10. Millwall - Hull
Toppkamp mellom hjemmelaget på 9. plass og Hull på 3. plass. Millwall har med sine 41 poeng kun seks poeng opp til playoff, men har ikke bedre enn 1-2-4 på sine sju siste seriekamper. Sist fredag tok laget skalpen på formkatastrofen Aston Villa i FA-cupen. Brukbare 7-2-5 på hjemmebane. Rob Hulse (a) fikk noen minutter som innbytter i bortemøtet med Barnsley tirsdag og forventes å få en plass i startelleveren lørdag. Kaptein Paul Robinson, Nathan Tyson og Tamika Mkandawire er alle skadet.

Litt motbakke også for Hull i øyeblikket som ikke har bedre enn 2-3-1 på sine seks siste seriekamper. Siden Leicester vant sin kamp hjemme mot Wolverhampton torsdag kveld, er det tre poeng opp til nettopp Leicester på andreplass og direkte opprykk. Seier her vil bringe Hull ajour med Leicester, men bak på dårligere målforskjell. 7-3-4 på bortebane. Sone Aluko (a), Matty Fryatt (a) og Joe Dudgeon er alle skadet.

Ekkel kamp også dette, men vi merker oss at Millwall har vunnet de to siste tilsvarende. Vi må ta noen sjanser på denne lørdagskupongen og satser på at Millwall tar sin tredje strake her. H.

11. Watford - Bolton
Gianfranco Zola opplever stor suksess som Watford-manager i øyeblikket og etter 6-1-3 på de ti siste seriekampene er Watford helt oppe på 4. plass på tabellen, kun fire poeng bak Leicester (med samme antall kamper). Skuffet dog sist helg ved å tape 0-2 borte for nestjumbo Bristol City, men til den kampen hadde Zola gjort seks endringer i startelleveren. 7-2-5 er tallene hjemme på Vicarage Road. Goalgetterne Matej Vydra og Troy Deeney startet på benken onsdag, men starter garantert lørdag.

Bolton har ikke vært i nærheten av å innfri forhåndstipsene etter nedrykket og ligger helt nede på en meget skuffende 17. plass med sine 34 poeng og har hele 14 poeng opp til playoff. Og det er ikke mer enn seks poeng ned til Barnsley under streken. Man har defintivt ikke blitt rik av å spille Bolton denne sesongen. Hadde Everton i kne hjemme i FA-cupen sist helg, men symptomatisk nok for sesongen scoret Everton seiersmålet på overtid. 2-3-3 på de åtte siste seriekampene blir det ikke mye futt av og borte er ikke tallene bedre enn 2-5-7. Craig Dawson er hentet på lån fra West Bromwich og får sin debut lørdag. Keith Andrews, Stuart Holden og David Wheater er alle skadet.

Hjemmelaget må nesten få tillit her all den tid Bolton ikke innfrir. H.

12. Ipswich - Middlesbrough
Med magre to poeng på de fire siste seriekampene, er det kun fire poeng ned til streken for Ipswich som opplever en ny sesong i mørket. Hjemme på Portman Road er ikke tallene bedre enn 3-5-6. Forsvarsspilleren Richard Stearman er hentet fra Wolverhampton.

Middlesbrough er som sist sesong for fullt med i kampen om playoff og innehar i øyeblikket den viktige sjetteplassen med sine 47 poeng. Har en luke på fem poeng ned til Brighton på 7.plass. Formen er fraværende og Middlesbrough står med tre strake tap nå. Moderate 5-1-8 på bortebane. Middlesbrough har som sist lørdag flere usikre spillere.

Ipswich er i stand til å slå de aller fleste, og dette må være en ypperlig anledning mot formsvake Middlesbrough. Men de tre siste er tilsvarende er alle endt med poengdeling. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 02.02.2013 15:55
1. Fulham - Manchester United U B
2. Newcastle United - Chelsea H U B
3. Everton - Aston Villa H
4. Arsenal - Stoke City H
5. West Ham United - Swansea City H U
6. Reading FC - Sunderland H U
7. Wigan Athletic - Southampton H B
8. Leeds United - Cardiff City U
9. Crystal Palace - Charlton Athletic H
10. Millwall - Hull City H
11. Watford - Bolton Wanderers H
12. Ipswich Town - Middlesbrough H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 02.02.2013 15:55
1. Fulham - Manchester United H U B
2. Newcastle United - Chelsea H U B
3. Everton - Aston Villa H
4. Arsenal - Stoke City H
5. West Ham United - Swansea City H U
6. Reading FC - Sunderland H U
7. Wigan Athletic - Southampton H B
8. Leeds United - Cardiff City H U B
9. Crystal Palace - Charlton Athletic H
10. Millwall - Hull City H
11. Watford - Bolton Wanderers H
12. Ipswich Town - Middlesbrough H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.