RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise og «Pool» til himmels

Sist oppdatert:
John Arne Riise og Liverpool er klar for semifinalen i Champions League etter å ha holdt Juventus til 0-0.

Slik var Juventus - Liverpool minutt for minutt.

- Jeg er veldig stolt av alle - lagledelsen, spillerne og hele klubben. Det var stort for oss å kunne gi fansen vår dette, sier en meget fornøyd Liverpool-manager Rafael Benitez til Sky Sports.

- Vi visste at det ville bli vanskelig å skape sjanser mot Juventus, og mot slutten var det tøft å forsvare seg mot mange lange fremspill og farlige frispark. Men vi klarte heldigvis å beholde konsentrasjonen, sier spanieren.

Tamme Juve
Det ble en tam og sjansefattig kvartfinale. Juventus lå under 1-2 etter forrige ukes oppgjør på Anfield, og måtte score for å gå videre. Italienerne skapte imidlertid bare en eneste sjanse før sidebytte. Liverpool hadde full kontroll bakover, og det ble ikke hett rundt ørene på Jerzy Dudek før mot slutten av kampen.

Elleve minutter før slutt headet Fabio Canavaro et innlegg fra Alessandro Del Piero i stolpen, før Dudek fikk slått ballen til corner. Nærmere kom imidlertid ikke Juve, og Liverpool kan se frem til hel-engelsk semifinale mot Chelsea.

Chelsea neste
Det er også tidenes første møte mellom Liverpool og Chelsea i europeisk sammenheng. Laget fra Stamford Bridge har allerede slått Liverpool tre ganger denne sesongen. Rødtrøyene har imidlertid prestert bedre i Champions League enn i den hjemlige serien denne sesongen, og Benitez håper på revansje.

- Vi har lært litt av de tre forrige kampene mot Chelsea. Vi må tar med oss mye selvtillit fra Champions League, advarer Anfield-sjefen.

Liverpool har ikke vært i semifinalen i den gjeveste europacupen spå 20 år.

Supporterbråk
Kampen var Liverpools første møte med Juventus i Italia siden 38 Juventus-fans mistet livet i europacupfinalen mellom de to klubbene på Heysel stadion.

Før avspark var det flere stygge episoder som brakte tankene tilbake til den tragiske kvelden i 1985, men politiet slo hardt ned på tilløpet til bråk.

Italienske fans kastet flasker og seter på Liverpool-supporterne inne på tribunen. Før kampen var det brenning av Liverpool-effekter utenfor stadion, og tilskuere stormet gjennom sperringer. Ubekreftede meldinger sier også at busser skal ha blitt steinet.

50 Juventus-tilhengere var rett før kampen i klammeri med politiet. Bråkmakerne kastet både stein og fyrverkeri mot politiet. Rett i nærheten stod en bil i lys lue. Opprørspolitiet var i full sving, og det var fryktet at at situasjonen ville utarte.

En halv time etter kampslutt er det imidlertid ikke meldt om alvorlige episoder.

Også PSV er klar for semien, etter å ha slått Lyon på straffekonk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere