Riise om Verratti-takling: - Bare flaks at Gomez ikke brekker beinet

TAKLING. Marco Verratti gikk hardt inn mot Liverpools Joe Gomez.

TAKLING. Marco Verratti gikk hardt inn mot Liverpools Joe Gomez. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt (AFP / NTB scanpix)

Den tidligere Liverpool-spilleren mener Marco Verratti skulle vært utvist, mens en tidligere dommerprofil mener Joe Gomez «redder» stjernen fra fra rødt kort.

29.11.18 09:39

Det var mye å snakke om etter Liverpools tap for PSG i Champions League onsdag kveld og italieneren Marco Verratti ble blant annet et tema.

Midtbanespilleren gikk knallhardt inn, med knottene først, mot Liverpools Joe Gomez i første omgang, men slapp unna med gult kort.

- Gomez «reddet» Verratti

Etter kampen var Liverpool-manager Jürgen Klopp rasende og mente at Verratti skulle vært utvist for taklingen på Liverpools forsvarsspiller.

- Det skulle vært rødt kort på Verratti. Vi har vunnet «fair play»-utmerkelsen tre ganger i England, og i dag ser vi ut som slaktere. Det er seks, syv, åtte gule kort og vi er nært et rødt kort, det er helt utrolig. Dommeren må være forberedt på en kamp som dette, og han så ikke forberedt ut, sa Liverpool-sjefen i intervju med Viasport.

Den tidligere toppdommeren Mark Clattenburg er helt enig med Klopp. I en spalte for Daily Mail, skriver han at Verratti burde vært utvist.

Clattenburg mener at Gomez «redder» italieneren fra en tidlig dusj.

- Reaksjonen hans redder Verratti, skriver Clattenburg.

- Det er nok av spillere som ville kastet seg ned, og rullet rundt, for å overbevise dommeren, men Gomez lot være å overreagere.

Riise reagerte

Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise fikk også med seg episoden og reagerer på måten Verratti gikk inn mot Liverpool-spilleren.

- Det burde vært direkte rødt kort. Det er faktisk bare flaks at Gomez har beinet i bevegelse. Hadde han ikke hatt det, kunne beinet ha brukket, sa Riise, som var gjest i studio hos BT Sports, gjengitt av Daily Mail.

- Det var et klart rødt kort. Han skulle vært sendt av banen, sa Riise.

Clattenburg skriver videre at han mente straffeavgjørelsen mot slutten av første omgang var helt korrekt, og gir dommeren bak mål æren for det.

- Den polske dommeren er én av de beste i Europa, men han mistet nok konsentrasjonen et øyeblikk da Angel Di Maria la Sadio Mané ned i boksen. Marciniak ga først Liverpool corner, men det var helt riktig å forandre mening og dømme straffe, mener den tidligere dommeren.

Kan gå videre

Til tross for tapet i Paris onsdag har Liverpool fortsatt muligheten til å avansere fra gruppespillet i Champions League. De røde står med seks poeng når én kamp gjenstår, tre poeng bak Napoli som topper gruppen.

Liverpool møter nettopp Napoli hjemme på Anfield i siste kamp. Italienerne vant det første oppgjøret mellom lagene med 1-0 og Klopps menn må dermed vinne med mer enn ett mål i den avgjørende kampen.

Da vil Liverpool gå videre på innbyrdes målforskjell.

PSG møter Røde Stjernen fra Serbia i siste gruppekamp. Serberne har vist seg som en tøff nøtt på eget gress og spilte uavgjort mot Napoli og slo Liverpool i Beograd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.