Riise optimist før seriestart

Foto: Scanpix

Han regner ikke med å starte i seriepremieren mot Bolton, men Bjørn Helge Riise lover likevel en god sesong.

14.08.10 14:35

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Bjørn Helge Riise hadde en god landskamp mot Frankrike på onsdag, og viste at han både er blitt fysisk sterkere og fått en høyere frekvens på beina enn da han forlot fedrelandet for et år siden.

I dag starter endelig Premier League-sesongen, og Fulham åpner borte mot Bolton.

- Jeg fikk et skikkelig temposjokk da jeg kom til England, sa Fulham-spilleren til Nettavisen om de første ukene i Premier League, men denne gangen er han bedre rustet.

- Nå er formen en helt annen, og jeg har ingen problemer med å henge med på treningene. Det skal gå bra i år, sier midtbanespilleren skråsikkert.

Følg Bolton-Fulham live her i Norges kjappeste livesystem
Eller: Få scoringsvarsel for 180 engelske lag

Ga gass med ny sjef
Likevel med snut to ukers med en ny manager har han likevel ikke den helt store troen på at han får muligheten til så starte seriepremieren borte mot Bolton.

- Nei, jeg tror vel egentlig ikke det. Mark Hughes har vært her i så kort tid at jeg regner med at han vil holde seg til mye av det samme laget som det vi avsluttet fjoråret med.

- Samtidig starter man jo litt med blanke ark når det kommer inn en ny sjef, så du kan være sikker på at jeg har trykket bra til den siste tida, lover Ålesund-gutten.

Kaptein Brede Hangeland er enig, og mener London-laget ikke vil gjøre så store forandringer når man nå begynner å spille skikkelig fotball igjen.

- Vi er jo omtrent de samme spillerne som det vi har pleid å være, og nå som Philippe Senderos er ute det neste halvåret får vi ikke se så mye til ham heller. (Aaron) Hughes og jeg har jo spilt sammen i midtforsvaret en stund nå, så heller ikke der kommer det til å skje så mye nå.

Hughes – en bra mann
I tillegg til den gamle Arsenal-stopperen, er Fulhams eneste, permanente nyervervelse Jonathan Greening – som uansett var på lån på Craven Cottage hele fjorårssesongen. Ut dørene i Sør-London har over ti spillere forsvunnet, inkludert en god del dødkjøtt. Dette gir manager Mark Hughes gode argumenter for å få styrke stallen de neste to og en halv ukene, og Brede Hangeland er sikker på at den nye sjefen vil gjøre en solid jobb.

- Mark Hughes har ikke vært her lenge, men han har gitt et meget godt førsteinntrykk.

- Han virker grundig, og kan sine saker. Det er en bra mann, mener Fulham-kapteinen.

PS. Mens Brede Hangelands er selvskreven i Fulhams startellever, har Bjørn Helge Riise ikke fått starte de to treningskampene Fulham har spilt etter at Mark Hughes tok over som manager. At man slo Werder Bremen 5-1 i den siste treningskampen styrker neppe Riises muligheter for en start mot Bolton.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.