*Nettavisen* Sport.

Riise-rådgivere uten regnskap

John Arne Riises rådgivningsselskap har pådratt seg betalingsanmerkning og unnlatt å levere regnskap.

29.09.05 07:09

Mens Liverpool-proffen nylig slettet en av de to betalingsanmerkningene hans heleide selskap har pådratt seg , sliter også rådgiverne hans i Sportsavings AS med å betale i tide. Sportsavings yter ifølge nettsiden sin «økonomisk, juridisk og forsikringsmessig trygghet og bistand» til toppidrettsutøvere.

Innkasso
Men i mai gikk en regning på 470 kroner fra Fjellinjen AS til inkasso, og det Tønsberg-baserte selskapet har heller ikke levert årsregnskapet for i fjor innen fristen 2. september.

- Det er all mulig grunn til å rope varsku når regnskap ikke leveres. Dette et av de fremste tegnene på at en bedrift er i et alvorlig økonomisk uføre, sa administrerende direktør Tore Andresen i Lindorff Decision på generelt grunnlag tidligere denne uken.

Konsekvensen er ukentlige forsinkelsesgebyrer og eventuell tvangsoppløsning dersom 2004-regnskapet fortsatt ikke er levert innen et halvt år.

- Årsregnskapet skal være levert nå, og der er alt i skjønneste orden, sier daglig leder og stryremedlem i Sportsavings AS, Anders Kvaal, til TV 2 Nettavisen.

2004-regnskapet var ikke kommet inn til Brønnøysundregistrene da TV 2 Nettavisen sjekket onsdag ettermiddag. Kvaal har ikke hørt om betalingsanmerkningen.

- Det må være en bompengepassering, sier han.

- Dere gir utøvere økonomiske råd, men har ikke levert regnskapet og har betalingsanmerkning. Hvordan rimer det?

Alt i orden
- Det er for så vidt greit det, så lenge alt er i orden. Og det er det.

Anders Kvaal opplyser at Sportsavings AS omsatte for vel 150.000 i oppstartingsfasen i fjor, og at han regner med inntekter på mellom åtte og 12 millioner i år.

Den tidligere sandvolleyballstjernen Jan Kvalheim er John Arne Riises rådgiver i Sportsavings AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.