*Nettavisen* Sport.

Riise rett i ny NFF-konflikt

NY KONFLIKT: John Arne Riise er mektig irritert på Norges Fotballforbund etter at en planlagt treningssamling ble avbrutt etter at han signerte for Betsson.

Fikk trenerutdanningen avbrutt etter Betsson-signering.

18.06.16 19:50

John Arne Riise valgte å terminere kontrakten sin med Aalesund FK og legge fotballskoene på hylla 13. juni.

Kun fire dager senere var fotballprofilen tilbake som frontfigur for spillselskapet Betsson. Det skulle vise seg å bli en stopper for Riises trenerutdanning, som han har holdt på med i Ålesund.

På sin Facebook-profil gir 35-åringen NFF krass kritikk for at klubben han skulle kjørt en treningssamling for ble avlyst på grunn av hans signering med Bettson.

- Takk NFF!
«Da vil jeg takk NFF for å gjøre alt, igjen, for å holde meg unna! Jeg har holdt på med trenerutdanningen i Ålesund. Hatt flere treninger og teori. Jeg skulle nå ha en økt på tirsdag også. Fikk nå beskjed fra den aktuelle klubben at den samlingen er avlyst på grunn av min signering med Betsson! Takk NFF! Da må jeg bare gratulere. Dere gir dere ikke. Da tar jeg bare utdanningen i utlandet. Hvor langt skal dere gå? Hadde lyst å bruke min erfaring og rutine her i Norge. Men men.. Life goes on»
skriver Riise på sin Facebook-profil.

Les også: Riise: - Jeg vil bli som Rekdal


Feilaktig fremstilling
Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik, forteller til Nettavisen at dette er en feilaktig fremstilling fra Riise. Det var styret i den aktuelle klubben som selv valgte å avlyse.

Klikk på bildet for å forstørre.

FEIL FREMSTILT: Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, mener Riise fremstiller saken feilaktig. Foto: (NTB scanpix)

- NFF har ikke nektet Riise til å gjennomføre dette kurset, så dette er en feilaktig fremstilling. Faktum er at han skulle gjennomføre en ungdomsfotballkveld for den aktuelle klubben som en del av C-lisens trenerutdanning. Da Riise igjen valgte å gjenoppta samarbeidet med en utenlandsk spillaktør, så utfordrer han samtidig fotballfellesskapet som på forbundstinget har slått fast at norsk fotball står samlet bak enerettsmodellen, sier Haavik til Nettavisen.

- For klubben ble dette et verdivalg, og styret i klubben valgte selv å avlyse. Dette er et verdivalg som NFF selvfølgelig har respekt for, og det bør heller ikke forundre Riise at det er klubber i Norge som ikke vil bli assosiert med en spiller som gjennom sitt samarbeid utfordrer fellesskapet.

Klubben det er snakk om er Langevåg IL.

- NFF har ikke motarbeidet at Riise skal få gjennomført et påstartet kurs, men vi kan heller ikke instruere klubber til å gjennomføre en ungdomsfotballkveld som de ikke mener er forenelig med de verdiene klubben selv står for.

John Arne Riise har ikke besvart Nettavisens henvendelser lørdag, men skrev følgende på Twitter etter kommentaren til Haavik.

- Respekterer at Langevåg støtter verdigrunnlaget til NFF. Ikke dermed sagt at man nå være enig i det. Men ikke noe stress for meg, skriver Riise på Twitter.

Langvarig konflikt
Norges Fotballforbund har som kjent Norsk Tipping som en av deres viktigste samarbeidspartnere og forbundet skal ha gitt Riise og Aalesund tydelig signal på at han ikke ville få lov til å spille i Tippeligaen så lenge han jobbet med Betsson.

Som følge av det, brøt Riise samarbeidet med spillselskapet, samtidig som at selskapet også droppet å vise ferdiginnspilte TV-reklamer med Riise.

11. mars signerte dermed Riise for Aalesund, og fikk ti Tippeliga-kamper denne sesongen, før han terminerte kontrakten 13. juni.

Da det fire dager senere ble klart at Riise gjorde comeback hos Betsson, var den tidligere landslagsspilleren strålende fornøyd med det.

- Jeg er fryktelig glad i Betsson og veldig fornøyd over å få være tilbake. Vi har allerede en lang historie sammen og går nå på en ny periode der det kommer til å skje masse spennende ting. Det skal for eksempel bli veldig gøy å dra til Las Vegas og delta i poker-VMs beste turnering i juli, sier John Arne Riise i pressemeldingen fra Bettson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag