*Nettavisen* Sport.

Riise rykker ned

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Sheffield United spiller i League One neste sesong.

30.04.11 20:57

SHEFFIELD UNITED - BARNSLEY 2-2:

Bjørn Helge Riises Sheffield United måtte få tre poeng ut av oppgjøret mot Barnsley lørdag for å ha muligheten til å fornye plassen i The Championship.

Og det så en stund ut til at det skulle gå riktig vei. Gjestene puttet det første målet ved Danny Haynes, men Sheffield kom tilbake og gikk opp i ledelsen da Lee Williamson scoret 2-1-målet etter pause.

Like før slutt fant imidlertid Haynes nettmaskene for andre gang, og fastsatte resultatet til 2-2.

Dermed fikk lillebror Riises klubb kun med seg ett poeng på eget gress. Klubben ligger på tabellens 22. plass, under streken, med 42 poeng. Med kun én kamp igjen å spille og seks poeng opp til trygg plass, er det nå sikkert at Sheffield United rykker ned til League One - det tredje høyeste nivået i engelsk fotball.

Doncaster og Crystal Palace, som var alternativene til den siste nedrykksplassen, fikk begge med seg ett poeng lørdag og gjorde det dermed umulig for Sheffield å spille seg oppover på tabellen, uansett.

Scunthorpe og Preston North End er de to andre klubbene som rykker ned. Førstnevnte ble knust 5-1 av Nottingham Forest, som trolig får spille kvalifisering til den siste opprykksplassen. Preston tapte 2-1 mot Ipswich.

Fra før er det klart at Queens Park Rangers, som er klubben til Petter Vaagan Moen, rykker opp til Premier League, mens Norwich, Cardiff og Swansea kjemper om andreplassen, som gir direkte opprykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.