Riise saksøker Lillestrøm

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Mener klubben skylder ham penger.

05.07.11 11:51

Lillestrøm fikk nylig inn 23 millioner kroner for salget av Anthony Ujah. Pengene var neppe ment til å betale gamle arbeidstakere, men kanarifuglene kan fort bli nødt til å avse noen kroner til en spiller som forlot Åråsen i 2009.

Bjørn Helge Riise mener nemlig at LSK skylder ham 300.000 kroner, og saksøker nå gamleklubben.

Dermed kan det gå mot rettssak mellom partene, som har vært i samtaler en god stund, men ikke kommet til enighet.

Fulham kjøpte Riise for 500.000 pund i 2009. Den engelske klubben er ikke part i saken, da uenigheten handler om et sign-on-beløp, som Riise fikk da han signerte for Lillestrøm. Midtbanespilleren mener han har disse pengene til gode på Åråsen.

- Det er et pengekrav basert på forståelsen av avtalen mellom Bjørn Helge Riise og LSK i forbindelse med avslutningen av arbeidsforholdet i 2009, sier NISO-advokat Eirik Monsen til VG Nett.

Han bekrefter at beløpet er av en «såpass stor» størrelse at man velger å gå videre med saken.

Sammen med LSKs representant, Henning Harborg, skal Monsen gå gjennom saken én gang til, 2. august, for å se om det er mulig å unngå rettssak.

- Jeg kan bekrefte at det verserer en sak mellom LSK og Bjørn Helge Riise, der det er uenighet om sluttoppgjøret i forbindelse med hans overgang til Fulham, sier advokat Harborg.

Riise har denne sesongen vært på utlån til Sheffield United, men er tilbake i Fulham. Håpet om spilletid er større etter at Martin Jol tok over sjefsstolen fra Mark Hughes.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.