RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise til Nettavisen: - Det er helt feil

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
John Arne Riise reagerer.

Mandag slo det ned som en bombe at John Arne Riise trekker seg fra videre landslagsspill.

Etter 13 år og 110 kamper er det slutt.

Avgjørelsen ble offentliggjort bare en ukes tid etter at venstrebacken i et intervju med TV 2 ga uttrykk for skuffelse over at han ikke fikk kapteinsbindet da Brede Hangeland ble byttet ut i privatkampen mot Ukraina.

Intervjuet førte til mye oppstyr.

«Tråkket over ei grense»
Etter mandagens sjokkbeskjed, koblet mange disse to hendelsene sammen. TV 2 var blant mediene som skrev om denne koblingen.

«Fra sentralt NFF-hold fikk Riise klar beskjed om at han hadde tråkket over ei grense ved å kritisere lagkameratene sine» skrev TV 2 mandag kveld.

Selv ønsker ikke John Arne Riise å si så mye om dette, utover det han skrev i mandagens pressemelding. Men han mener påstandene er feil.

- Jeg har ikke lyst til å ha på meg at jeg har fått refs fra fotballforbundet. Det er helt feil. Jeg er forundret over at det blir påstått. Det har jeg aldri fått, sier Riise til Nettavisen.

- Jeg har ikke snakket med noen i forbundet om det som var på TV 2, legger han til.

Vil ikke møte pressen
Riise, som har flere landskamper enn noen andre norske fotballspillere, uttalte i pressemeldingen at han ønsker å fokusere på klubbkarrieren i håp om å forlenge den med mange år til.

Hvorvidt kapteinsbråket og landslagsstoppen henger sammen, ønsker han ikke å kommentere.

- Jeg vil ikke stille opp på noen intervjuer ennå. Jeg vil bare få fram at jeg ikke har fått refs fra forbundet, avslutter Riise.

Rekordholder
32-åringen har spilt 110 landskamper og scoret 16 mål for Norge.

Han debuterte mot Island på La Manga i januar 2000 og var med i EM-troppen samme år. Han ble fast på laget i 2002.

Riise spilte sin siste landskamp da Norge tapte 0-1 for Albania i for halvannen måned siden.

LES OGSÅ: - Dårlig stil å si opp via epost

LES OGSÅ: Riise ringte ikke Drillo

Fotballpresident Yngve Hallén roser Riises innsats på landslaget.

- Jeg må bare si at han har hatt en imponerende landslagskarriere og vært en avgjørende spiller i mange kamper. Både med venstrefoten og en ekstrem innsats. I tillegg har kjennemerket hans vært at han har greid å snu nedturer til oppturer. Det siste eksemplet på det er scoringen hans mot Slovenia etter mye støy i forkant etter Island-kampen, sier Hallén til Nettavisen.

- Betyr mye for meg
John Arne Riise stilte opp i Nettavisens lørdagsserie «Det store intervjuet» i oktober i fjor. Der snakket han ut om de mange opp- og nedturene som karrieren har bydd på, blant annet om angrepet fra VG-kommentator Truls Dæhli, som kalte ham «en selvforherligende tufs» i forbindelse med en landskamp.

- Du kan ikke vinne. Jeg hadde mange scenarioer i hodet mitt da det oppslaget kom, men til syvende og sist kan du ikke vinne. Det blir mer styr og det går ut over laget. Så jeg valgte å ta til meg litt av det han sa og vise at det går innpå meg som person. Og jeg tror de fleste synes dette var langt over streken. Jeg merket det da jeg gikk på gaten. Det betyr mye for meg, uttalte Riise.

(Se pressekonferansen med Drillo under)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere