*Nettavisen* Sport.

Riise tilbake i England

Foto: AFP/Scanpix

- Vil gjøre alt for å vinne.

24.02.09 14:49

Tirsdag tar Arsenal imot Roma på Emirates Stadium i London. Det er duket for åttendedelsfinale i Champions League, og ingen Roma-spiller kjenner Arsenal bedre enn John Arne Riise.

Hele sytten oppgjør spilte den tidligere Liverpool-spilleren mot Arsenal i løpet av sin karriere i England. Senest i fjor var Riise involvert for Liverpool, da laget fra Anfield slo ut Arsenal i kvartfinalen i den prestisjefylte turneringen. Så dro Riise til Roma, og nå venter et nytt oppgjør mot Arsenal, denne gangen med italienske lagkamerater.

Hjemmebane
Nå vil Riise vinne Champions League på hjemmebane. Årets finale spilles nemlig på Stadio Olimpico i Roma.

- Vi har et godt lag, og en rekke stjerner i troppen. Denne Champions League-sesongen er spesielt viktig for oss, siden finalen spilles i Roma. Vi vil gjøre alt vi kan for å nå den, sier Riise til BBC .

Med syv sesonger bak seg i Premier League, og litt over en halv sesong i Serie A, er Riise usikker på hvilken liga som holder høyest nivå

- Det er vanskelig å si hvilken liga som holder høyest nivå. Det er veldig forskjellige ligaer, men en ting de har til felles er at det er veldig mange gode spillere i begge, så det kan ikke være mye som skiller de, sier Riise.

LES OGSÅ: Mourinho- Ferguson 6-1

Tilbake fra skade
Søndag var venstrebacken tilbake i kamp etter en korsbåndsskade han pådro seg i begynnelsen av februar. Det var lenge ventet at sunnmøringen ikke ville rekke kampene mot Arsenal, men nå er altså Roma-spilleren tilbake. Og Riise spår jevne oppgjør mot fjorårets kvartfinalist i Champions League.

- Det er 50-50 hvem som går videre. Begge lag er spillende og liker å holde på ballen. Vi er glad for at vi får den siste og avgjørende kampen på hjemmebane, men det er likevel viktig å få et godt resultat borte, sier Riise til Uefa.com

- Jeg kjenner den engelske fotballstilen godt, men vi er her for å spille vårt spill. Gjør vi det, har vi en god mulighet. Vi trenger litt flaks også, for Arsenal er et solid lag.

Nettavisen følger Inter - Manchester United direkte her fra klokken 20.45.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.