RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise tok Solskjærs skalp

Foto: Reuters/scanpix
Sist oppdatert:
John Arne Riise og Liverpool hadde utviklet et lite United-kompleks før lørdagens toppkamp. Da var hevnen søt for Riise.

MANCHESTER UNITED-LIVERPOOL 0-1: John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool, da laget endelig lyktes med å ta skalpen til United etter en rekke nederlag mot erkerivalen. Riise hadde muligheten til å sende gjestene i føringen i første omgang, da han fikk sjansen på frispark fra omlag 18 meter. Rødluggen sendte kula som en prosjektil like over tverrliggeren og Howard i United-målet.

Viktige poeng
Nordmannen spilte en grei kamp for de røde scouserne fra nord-vest England, men kan først og fremst glede seg over tre særdeles verdifulle poeng i jakten på den mye omtalte fjerdeplassen i premier League, som altså gir kvalifisering til neste års Champions League. Sjefen selv, Gerard Houllier, tar ingenting for gitt.

- Det vil fortsatt bli en del utfordringer for oss. Vi håper selvsagt at Newcastle ikke vinner i morgen, men Aston Villa er like ved siden av oss, og har som oss to hjemmekamper og en bortekamp igjen.

Om dagens seier over rivalene fra Manchester, hadde manageren følgende å si.

- Enhver seier over Manchester United er bra, men jeg tror vi tok dem på en dårlig dag. Det skjer noen ganger, sier Liverpools manager til ananova.com etter kampen

For Uniteds del er liga-sesongen nå så godt som over. Laget kjemper sammen med Chelsea om andreplassen i serien, som sikrer automatisk adgang til gruppespillet i neste sesongs Champions League. Etter dagens fadese på Old Trafford ser det ut som om de røde djevlene må ut i en kjedelig kvalifisering for å få spille sammen med de store gutta i Europa neste sesong. Det er noe som United-boss Sir Alex Ferguson ikke jubler over.

- Vi hadde fem store sjanser i dag, men utnyttet dem ikke. Dette var ingen god kamp av oss, sa Sir Alex etter kampen.

Endelig fra 11-meteren
Liverpool har ikke akkurat hatt hellet med seg fra straffemerket denne sesongen, men evigunge Danny Murphy brøt lagets straffeforbannelse da det gjaldt som mest lørdag. Og her er det liten grunn til å gå på dommeren for innbitte United-fans: Gary Neville ga Steven gerrard inn så det holdt, da han regelrett sparket Liverpools wonderboy i bakken etter 63 minutter.

Murphy holdt hodet iskaldt fra 11-meteren, og satte ballen kontrollert over Howard til 1-0 for gjestene.

- Når Danny er på banen er det han som tar straffene. Men jeg var ikke bekymret, fordi både Michael og Steven ville scoret dersom de hadde tatt den, sa Houllier etter matchen.

Nesten for Solskjær
Til tross for et visst spillemessig overtak og en del større og mindre sjanser, ville det seg ikke for Solskjær og Co. i dag. Kristiansunderen entret selv banen i midten av 2. omgang, og kunne og burde gitt United den forløsende scoringen, da han møtte et perfekt innlegg fra Ronaldo. Solskjær kunne bare sette pannebrasken på lærkula fra tre meters hold, men av en eller annen merkelig grunn lyktes ikke nordmannen med det elementære lørdag.

Heller ikke makkerne Giggs eller Saha i United-angrepet hadde fru fortuna med seg i det siste trekket i dag, men dette burde de da også klart uten hennes hjelp.

Giggs løp gjennom Liverpool-forsvaret mot slutten av 2. omgang og klinket ballen stolpe-stolpe. Nærmere kommer du ikke, og det gjorde da heller ikke United, selv om Sir Fergie kastet innpå alt det som kan krype og gå på United-benken mot slutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere