Gå til sidens hovedinnhold

Riise tror Carew fortsetter

- Jeg tror han har flere år i seg som fotballspiller, sier landslagsprofilen.

GRØNLAND/ULLEVÅL (Nettavisen): Mandag kom meldingen om at John Carew hadde meldt forfall til privatlandskampen mot Litauen som spilles i Oslo tirsdag kveld.

Forfallet ble begrunnet med at den storvokste spissen rett og slett hadde for dårlig treningsgrunnlag og at det derfor ble for stor påkjenning med et så tett kampprogram.

31-åringen spilte en time mot Portugal lørdag, men det var tydelig at han ikke var i god fysisk form og flere eksperter påpekte også nettopp dette i etterkant av oppgjøret.

Superhappy
Nordmannen er for tiden klubbløs, etter å ha blitt frigitt av engelske Aston Villa, samtidig som han spilte lite for utlånsklubben Stoke mot slutten av den nylig avsluttede sesongen.

At Carew nå står uten arbeidsgiver har fått flere til å spekulere i at han er ferdig som fotballspiller på toppnivå.

- Jeg er veldig avslappet i forhold til hvor jeg eventuelt skal fortsette fotballkarrieren. Jeg kan slutte å spille fotball nå og være superhappy, sa Carew selv i forkant av møtet med Portugal.

Han la imidlertid også til følgende:

- Jeg er ikke ferdig før jeg selv vil, og det tror jeg ikke at jeg vil nå.

- Legger ikke opp
Landslagskollega John Arne Riise er imidlertid uenig i det.

- Nei, jeg tror ikke han legger opp. Men jeg er litt spent på klubbvalget hans. Mye er avhengig av det. Jeg tror han har flere år i seg som fotballspiller, sier Riise til Nettavisen.

- Han trenger en ny klubb, en ny start og en god ferie, så han kommer skikkelig i gang igjen, sier Roma-stjernen.

Den tidligere Liverpool-spilleren forteller videre at han ikke har noe problem med å forstå at Carew har valgt å melde forfall til kampen mot Litauen og mener det er et klokt valg.

- Det lå vel litt i kortene. Han har ikke trent eller spilt så mye den siste tiden. Mot Portugal jobbet han og slet så lenge han hadde krefter. Det står respekt av det, sier Riise.

- Jeg synes det er et fornuftig valg å melde forfall nå. Er han ikke klar, så er han ikke klar. Da er det bedre at andre får sjansen, sier backen.

- Ville vært sugen
Riise tror ikke det har noe å si for Carew at det nå venter noen uker med fotballferie og Ålesund-gutten tror Carew hadde vært heltent, om han hadde vært i god nok fysisk form.

- En John Carew i toppform hadde nok vært ganske sugen på å vise seg fram her, sier Riise.

- Men når du ikke er i toppslag fysisk, så er det tøft med så tett kampprogram som dette her. Da er det vanskelig å yte 100 prosent, sier Serie A-proffen.

30-åringen innrømmer at han også selv merker at en lang sesong begynner å sette sine spor i kroppen.

- Jeg snakket med Brede (Hangeland) og vi kjenner det begge etter en lang sesong med mange kamper. Men vi finner alltid en måte og finne ny giv og ny energi på.

- Nå blir jo denne kampen mer viktig enn vi hadde trodd også, så da er det bare å sove, hvile, spise og drikke det du trenger for å komme tilbake, sier Riise.

- Han har mange tilbud
Landslagssjef Egil Drillo Olsen er heller ikke så bekymret over at Carew mandag valgte å melde forfall og sier at spissen uansett ikke skulle spilt fra start.

- Vi har fire spisser i troppen og vi hadde uansett ikke tenkt å bruke Carew i to ganger 90 minutter, sier Drillo til Nettavisen.

- Han har vært skadet lenge og da han kom tilbake satt han mye på benken. Han har lite kamptrening og i tillegg er han litt større og har litt mer å dra på enn de fleste, sier treneren.

69-åringen er heller ikke redd for at den storvokste spissen nå kommer til å takke nei til videre landslagsspill, men påpeker at Lørenskog-gutten må komme seg til en bra klubb i sommer.

- Han sier at han fremdeles er motivert og da stoler jeg på det. Spørsmålet er hvilken klubb han havner i. Det er jeg spent på og det blir avgjørende, sier Drillo.

- Han må til en klubb der han får spille og en klubb som holder et visst nivå. Men etter hva jeg skjønner har han såpass mange forespørsler at den muligheten er stor.

Mandag ble Carew nevnt i forbindelse med tyrkiske Trabzonspor av Dagbladet. Klubben ble nummer to i den tyrkiske toppserien denne sesongen.

- De beste lagene i Tyrkia holder bra nivå, de, svarer Drillo på de spekulasjonene.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken