*Nettavisen* Sport.

Riises agent fratatt lisensen

Foto: AP/Scanpix

Norges fotballforbund (NFF) har fratatt John Arne Riises agent Einar Baardsen lisensen frem til november. Agenten er oppgitt over vedtaket.

22.02.05 16:30

Årsaken er at NFF hevder Einar Baardsen ikke hadde forsikringspapirene i orden fra et firma han tidligere representerte.

- Det som har skjedd er at NFF hevder jeg ikke hadde forsikringspapirene i orden i deler av 2004, da jeg var tilknyttet agentfirmaet IMG. Etter jeg gikk ut av dette firmaet, regnet jeg og også andre agenter med at vi fikk med oss forsikringen. Men NFF mener noe annet, sukker en oppgitt Einar Baardsen til TV 2 Nettavisen.

Opprinnelig ville NFF frata Baardsen lisensen i to år, men etter en behandling i NFFs ankeutvalg er straffen redusert til ett år.

- De ville frata meg lisensen i to år, faktisk. Men etter behandling i ankeutvalget ble den redusert til ett år, og med tilbakevirkende kraft får jeg den tilbake i november 2005, sier Riises agent.

Oppgitt
Han er oppgitt over NFFs vedtak, og mener straffen er altfor streng.

- Samtlige agenter i andre land jeg har snakket med, har fått sin lisens godkjent. Alle jeg har snakket med, mener et bot eller lignende ville vært en passende straff - ikke det NFF nå har gjor, sukker Baardsen.

- Jeg mener avgjørelsen til NFF er ufattelig. I andre land ville aldri noen agenter opplevd dette, fortsetter han.

Fotballagenten vil nå fortløpende vurdere juridiske tiltak overfor Norges fotballforbund (NFF).

- Jeg har allerede vært i kontakt med advokat, Arne Steen, som er spesialist på disse tingene. Han vil vurdere om vi skal gå videre med saken etter å ha satt seg inn i stridens kjerne, sier Einar Baardsen.

Fortsetter som agent
Baardsen, som i sin tid var mannen bak John Arne Riises overgang til Liverpool, understreker at vedtaket om å frata ham lisensen ikke kommer til å påvirke virksomheten nevneverdig fremover.

- Foreløpig kan jeg jobbe videre på samme måte, og støtte spillerne i de funksjonene jeg har gjort tidligere. Den eneste forskjellen blir ved eventuelle overganger. I så fall får jeg hente inn noen av mine kollegaer som har lisensen i disse forhandlingene, forklarer Einar Baardsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.