Gå til sidens hovedinnhold

Riises festaften

Strålte om kapp med sola.

LILLESTRØM – START 3-2:

Så langt har det vært en tung sesong for både Lillestrøm og Bjørn Helge Riise. Laget har slitt i bunnen av tabellen, mens sunnmøringen har gått mye skadet og gått glipp av flere viktige kamper.

Onsdag kom imidlertid den etterlengtede oppturen. Riise var nemlig i storslag da Start gjestet Åråsen, og vartet opp med både scoring og en flott målgivende pasning da sørlendingene ble slått.

Prestasjonen var mer enn nok til å bli kåret til kampens store spiller, og også nok til å sikre Lillestrøm tre verdifulle poeng. Seieren betyr at LSK nå er oppe på 12.-plass.

Taklet av lagkamerat
Lillestrøm kom best i gang i solskinnet på Åråsen, og allerede etter fem minutters spill fikk de en kjempesjanse. Bjørn Helge Riise sendte i vei et godt frispark, og Start-keeper Kenneth Høie fikk så vidt slått ballen i stolpen og ut. Magnus Myklebust var våken på returen, men i det han skulle trille ballen i nettet, ble han taklet av en lagkamerat, og dermed ble sjansen spolert.

Etter hvert kom også gjestene mer med, og både Mads Stokkelien og Bernt Hulsker var aktive på topp, uten at det ga resultater. Otto Fredriksson i LSK-buret var også meget solid.

Sundgot straffet Start
Etter 27 minutter var det duket for scoring. Bjørn Helge Riise ble felt inne i feltet, og dommer Tommy Skjerven pekte på straffemerket. Fra krittet var Arild Sundgot sikker, og det sto 1–0 til vertene.

Resultatet sto seg til pause.

Ett mål i første omgang skulle bli erstattet av en målfest etter hvilen. I løpet av fem fantastiske minutter fikk nemlig publikum svært god underholdning for pengene.

Målene rant inn
Først ordnet Bjørn Helge Riise 2–0 etter litt klabb og babb inne i feltet ved et hjørnespark. Midtbanemannen kom seg løs med ballen, og hamret den inn i nettet.

Men bare tre minutter senere svarte Start. Bernt Hulsker prøvde et skudd, og Otto Fredriksson måtte gi retur. Den tok Mads Stokkelien godt vare på, og dermed var det ny spenning i kampen.

Akkurat det skulle imidlertid ikke vare lenge. Bare minuttet senere gjorde Bjørn Helge Riise glimrende forarbeid, før han serverte ballen på sølvfat til Myklebust. Han gjorde ingen feil, og satte ballen kontrollert til side for Kenneth Høie. En lekker LSK-scoring.

Skapte ny spenning
Mye tydet på at LSK hadde gjort nok til å sikre tre poeng, men Sart ga seg ikke. Etter 79 minutter var mads Stokkelien svært nære redusering, da hans skudd ble reddet på streken.

Og like etter dukket Bernt Hulsker opp. Spissen fikk servert et innlegg fra kanten, som han headet kontant i mål. Det var duket for dramatiske sluttminutter på Åråsen.

Dramatikken ble ikke mindre da Bård Borgersen fikk rødt kort ett minutt før full tid. Stopperen fikk sitt andre gule for en takling bakfra på Olivier Occean, og måtte forlate banen.

Start klarte aldri å mobilisere noen farlige angrep etter dette, og dermed kunne hjemmelaget juble for tre viktige poeng.

Nektet Bolanos å spille
Noen timer før kampen på Åråsen ble det informert om at Bernt Hulsker skulle vrakes til fordel for kometen Mads Stokkelien, men like før kampstart kom kontrabeskjeden.

Fotballforbundet i Costa Rica hadde nemlig nektet Christian Bolanos å spille kampen mot Lillestrøm, fordi han opprinnelig var tatt ut i landslagstroppen som skulle spille Gold Cup. Dermed fikk Hulsker likevel sjansen fra start.

– Fotballforbundet i Costa Rica ville ikke frigi spilleren til tross for gjentatte henvendelser fra oss. Vi fikk aldri svar på våre forespørsler om frigivelse, sa sportsdirektør Svein Mathisen til ikstart.no.

– Bolanos reiste ikke til den turneringen fordi han ønsket å være hjemme med familien i Norge. Start meldte forfall på hans vegne, men reglene er klare. Dersom en spiller ikke møter til offisielle landskamper kan forbundet uansett nekte spilleren å spille ligakamper i landskampperioden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken