RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riktig fot, riktig sang, riktig resultat

GODT FORBEREDT: Venstre sko på først, så er Trine Rønning (til h.) klar for å slå England.
GODT FORBEREDT: Venstre sko på først, så er Trine Rønning (til h.) klar for å slå England. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
- Det er litt spesielt med en hel ukes oppladning til en så viktig kamp.

Norges kvinnelandslag i fotball har både VM-kvartfinale og OL i blikket når England er motstander mandag. Da må forberedelsene stemme.

- Det er litt spesielt med en hel ukes oppladning til en så viktig kamp. Trenerteamet, «de voksne» som de kaller seg, har vært veldig flinke til å holde oss i aktivitet. Vi har hatt en dag helt fri, vært en dag på spa, vært litt på shopping, gjort andre ting og koblet ut hjernebarken litt, sier Trine Rønning til NTB.

Kapteinen er blitt friskmeldt av sine lårproblemer og er klar for å lede Norge i striden mandag.

- Vi har begynt å stramme inn mot kampen, men det er ennå for tidlig virkelig å begynne å peppe, sier Rønning. Hun er blant dem som har sine faste ritualer kampdagen.

- Ja, hele dagen, faktisk. Jeg må dusje, så jeg er restartet og klar til match. I garderoben er det venstre sko på først, og venstre «leggis» på først, sier hun.

- Ellers er jeg helt normal.

Brasiliansk inspirasjon
Elise Thorsnes har ikke faste ritualer hun må gjennom, men hun liker å høre på de samme sangene før hver kamp.

- Jeg hører på musikk, og det er en fast liste. Ellers er det ikke noe spesielt jeg må gjøre, sier hun.

26-åringen har tatt med seg litt musikalsk inspirasjon fra sine brasilianske lagvenninner i Avaldsnes.

- Alle har en sang de har fått inn på listen av det vi spiller i garderoben, og min er en brasiliansk en. Det er en sånn sang du blir «gira» av, og det er min mesterskapssang, sier hun til NTB.

Ada Hegerberg er heller ikke blant dem som har faste ritualer før kamp, men også for henne er forberedelsene viktige.

Forberedt
- Jeg gjør mye av det samme før hver kamp. Jeg slapper av og drikker mye, og så visualiserer jeg situasjoner før jeg går inn i en kamp. Jeg ser for meg hva som skal skje og hva jeg skal gjøre. Da er jeg godt forberedt, sier hun.

Trine Rønning har også tenkt på hvordan kampen kommer til å bli.

- Jeg ser for meg at England kommer til å styre mye, ha ballen mest. Det er iallfall det jeg har lyst til. Da kan vi ligge og hogge til og være helt jævlige å spille mot. Vi skal irritere dem hele tiden så de mister rytmen og kanskje blir litt grinete, sier hun.

- Det er så deilig å angripe en kamp på den måten. Vi har gjort det før, og vi er nødt til å finne det samme trøkket. Da kan det bli veldig artig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere