*Nettavisen* Sport.

Risikerer straff etter «omvendt» nazi-feiring

Foto: Getty Images / All Over Press

Nicolas Anelka har satt seg i FAs søkelys.

10.07.14 09:54

Englands fotballforbund (FA) har bestemt seg for å etterforske Nicolas Anelkas snodige målfeiring i West Bromwichs kamp mot West Ham lørdag.

Franskmannen scoret to ganger i 3-3-kampen. Etter det første målet brukte han venstrehånden til å gjøre en såkalt «quenelle». Det er en feiring som er gjort kjent av den franske komikeren Dieudonne og er koblet til antisemittisme.

- Anelkas feiring er en sjokkerende provokasjon, kvalmende. Det er ingen plass til antisemittisme på fotballbanen, skrev den franske idrettsministeren Valerie Fourneyron via Twitter.

Han var blant mange som tok til sosiale medier for å vise sin avsky mot WBA-spissens feiring. Derfor har FA besluttet å etterforske hendelsen, forklarte en talsmann for forbundet.

Anelka selv virket ikke til å forstå hvorfor det ble oppstyr rundt målfeiringen. WBAs midlertidige manager, Keith Downing, synes kritikken er overdrevet.

- Den var dedisert til en fransk komiker som han kjenner veldig, veldig godt. Jeg mener spekulasjonene kan stoppes nå. Det er tull.

- Han (Anelka) er fullstendig overrasket over spekulasjonene som har gått rundt, forklarte Downing. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag