RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rister på hodet av Ødegaard-rykte: - Dette er en ikke-sak


TULLERYKTER: Ekspertene har lite tro på at Martin Ødegaard er på vei bort fra Real Madrid.
TULLERYKTER: Ekspertene har lite tro på at Martin Ødegaard er på vei bort fra Real Madrid. Foto: Denis Doyle (Getty Images)
Petter Veland stiller seg skeptisk til ryktene om at PSG vil ha Martin Ødegaard.

AS, som igjen siterte Le10Sport, meldte onsdag formiddag at den franske stormakten har sett seg ut Martin Ødegaard som erstatter for Ezequiel Lavezzi til neste år. C Mores Petter Veland tror ikke det eksisterer mye sannhet i den saken:

- Kilden er vel lite troverdig, så dette er nok en ikke-sak. Dessuten så har Ødegaard kontrakt til 2021 med Real Madrid. Dette er et langt løp og de hadde ikke kuttet dette prosjektet etter halvannet år. De har ikke mindre tro på Ødegaard nå enn de hadde i januar i fjor, mener Veland til Nettavisen.

- Må være tålmodige
Ødegaard har fungert mye på Real Madrid Castilla denne sesongen og har sett bedre ut nå enn han gjorde da han ankom klubben i januar. AS mente også å vite at Rafael Benítez sakte men sikkert ønsker å introdusere Ødegaard på førstelaget.

- Nå skal Ødegaard få treningsflyt med a-laget og spill for Castilla. Det kan kanskje være mulig med en kamp i Champions League. Om Real Madrid skulle være kvalifiserte før siste kamp så kan det åpne seg for spill mot Malmö på hjemmebane i siste gruppespillskamp, mener Veland, som ikke er i tvil om at Ødegaard, på sikt, er tiltenkt en sentral rolle i Real Madrid.

EKSPERT: C Mores Petter Veland.

- Jeg gjorde en sjekk nylig på når flere av dagens spanske superstjerner debuterte for a-lagene sine, og det er de samme aldrene som går igjen. 18, 19, 20, 21. Ødegaard fikk sjansen da han var 16. Vi må ikke glemme hvor ung han er. Det er forståelig at det er stor forventninger med tanke på hvor talentfull han er, men vi må være tålmodige, oppfordrer Veland.

Til tross for spekulasjonene virker det mest sannsynlige at Ødegaard blir værende i Madrid i den nærmeste fremtid. Det tror Veland er lurt for Ødegaards egen utvikling.

- Det mangler ikke på bailere i noen av de store landene i Europa. Ødegaard har blitt en bedre spiller nå i september enn han var i januar av det å være i Madrid, og det er det han, hans far Hans-Erik og Real Madrid ser ut til å ønske. Jeg tror ikke vi skal stille spørsmål ved deres kunnskap på dette feltet, mener Veland.

Ikke seriøs
Få i Norge kjenner fransk media bedre enn Arilas Berg Ould-Saada som til daglig har en blogg der han oppdaterer om fransk fotball. Han mener at Le10Sport som melder om PSGs interesse for Ødegaard ikke er troverdige.

- Dette er ikke en side som blir tatt seriøst i Frankrike. De blir ofte sitert, gjerne feilsitert også, og dette skaper en slags ond sirkel. Det er sjeldent noe de melder er seriøst. De har ikke gode kilder og det de mener å vite eksklusivt er gjerne feil, forteller Ould-Saada om Le10Sport til Nettavisen.

Han opplyser at om det hadde vært noe holdbart i Ødegaard-ryktene så hadde ikke Le10Sport vært de første til å slå alarm:

- De er ingen avis, dette er som en useriøs versjon av Goal.com. De det er verdt å følge med på i Frankrike er RMC, L’Équipe og Le Parisien. Hadde det vært noe i disse Ødegaard til PSG-ryktene så hadde en av dem vært først på det, ikke Le10Sport. Det er ingen av de store avisene som snakker om dette ryktet i det hele tatt, sier Ould-Saada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere