Røa jublet for historisk gull

Røa sikret seg lørdag ettermiddag tidenes første seriegull i toppserien for kvinner. Trener Ole Bjørn Edner lovpriser jentenes fremragende sesong.

30.10.04 21:51

RØA - ASKER 2-0: - For å si det litt på spissen. Gary Lineker sa en gang noe som at alle kamper er jevne, men til slutt vinner Tyskland. Denne sesongen har alle kamper vært jevne, men til slutt vant Røa, ler Ole Bjørn Edner til TV 2 Nettavisen kort tid etter at historiens første Røa-gull var i boks.

Fakta toppserien kvinner

Røa rykket opp i toppserien i 2001 og har stadig forbedret seg. Fra 7. plass i 2001, til 4. plass både i 2002 og 2003. Nå ble det endelig gull.

- Vi er allerede invitert på bankett hos ordføreren. Etterpå blir det feiring hele natten, sier Edner.

Presterer over evne
Han forklarer at Røa sikret gullet på følgende enkle måte:

- Vi har vært solide defensivt, og sluppet inn bare ni mål på 18 kamper. Og fremover har vi scoret på det meste. Slik blir det gull av, sier han.

Asker ble lørdag slått 2-0. 900 tilskuere fikk med seg den bragden. (Publikumsrekord). Kristine Edner (bildet) scoret Røas andre mål.

- Hun er en av spillerne som har prestert over evne hele sesongen, sier treneren - og Kristine Enders far.

- Hadde det ikke vært for ham, ville vi ikke stått her. Det ville ikke vært noen damefotball i Røa, sier kaptein Kristine Edner til NRK.

Real Madrid neste
Nå venter historisk Europa-cupdeltakelse på Røa.

- Det er noe vi gleder oss stort til. Nå må alle lag passe seg for oss, inkludert Real Madrid. For akkurat nå føles det som vi er gode nok til å slå de beste, både kvinnelag og herrelag, spøker Edner.

Seiersvante Trondheims-Ørn måtte nøye seg med sølvet i årets sesong, mens Fløya sikret bronsen med 8-1-seier over Team Strømmen. Arna-Bjørnar og fjorårets cupvinner Medkila rykker ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag