RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Robben stjal showet

Sist oppdatert:
Anført av en strålende Arjen Robben fikk Nederland en kjempeåpning i «dødens gruppe». - Jeg kan enda bedre, advarer Chelsea-spilleren.Følg Angola - Portugal direkte nå LES: Maradona gråt for Argentina

SERBIA OG MONTENEGRO - NEDERLAND 0-1: Marco van Bastens lag leverte tidvis meget bra spill, og bekreftet at laget har muligheter til å nå langt i sommerens mesterskap.

Herjet på kanten
Serbia og Montenegro bød imidlertid de oransje på god motstand på Zentralstadion i Leipzig. Men Arjen Robben ble den store forskjellen på de to lagene. Chelsea-spilleren var spesielt bra før sidebytte, og herjet til tider med Goran Gavrancic på Serbias høyreback.

18 minutter ut i kampen ga kampens store spiller Nederland ledelsen. Robin van Persie åpnet Serbias forsvar med et strålende gjennomspill. Robben kom alene mot mål, og plasserte ballen iskaldt forbi Serbias sisteskanse Dragoslav Jevric.

- Jeg så hva keeperen planla å gjøre. Derfor visste jeg nøyaktig hvor jeg skulle plassere ballen, forklarer Robben.

Fire minutter senere var han svært nærme å doble ledelsen, men Jevric leverte en praktredning på vingens gode skudd.

Den tekniske flankespilleren var fornøyd med åpningskampen, men serverte følgende advarsel til kommende motstandere etter kampen:

- Jeg er fornøyd med innsatsen min, men vet jeg kan spille enda bedre enn i dag.

For Chealse-spilleren ble tidvis litt borte utover i andre omgang.

- Det gikk ikke like bra etter pause, men det var veldig varmt utpå der. Det aller viktigste i dag var at vi fikk tre poeng, sier han.

Ballsikre
Nederland spilte tålmodig og trillet ballen i laget. Tempoet var ikke det aller største, men innimellom eksploderte det i kjent nederlandsk stil.

Serbia kom mer med i kampen etter sidebytte, men selv om det nederlandske forsvaret til tider slet både individuelt og som lagdel, ble det sjelden farlig foran Edwin van der Sar. Laget fra tresko-landet hadde stort sett kontroll på kampen, og det var ofte nære på at spissene kom gjennom. Det manglet imidlertid litt på presisjonen i det avgjørende trekket, men så lenge laget holdt tett bakover, holdt det til tre poeng.

Nederland har nå holdt nullen i sine ti siste tellende kamper. Ingen andre europeiske lag er kan vise til en like imponerende defensiv statistikk.

Dermed har Nederland sikret seg et strålende utgangspunkt i den meget vanskelige gruppe C. Laget topper gruppen sammen med Argentina, men både Elfenbenskysten og Serbia har, tross tap i sine åpningskamper, vist at de blir å regne med i kampen om avansement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere