Robinho slakter livet i City

Foto: AP/Scanpix

- Jeg kan ikke spille bra om jeg ikke har det bra i livet, sier den ferske AC Milan-spilleren.

I tur og orden har nye stjerner entret porten på City of Manchester Stadium denne sommeren. Men med inntoget av nye spillere til Manchester City, har også andre blitt tvunget til å forlate den nyrike klubben.

Det har ført til at forsmådde spillere har spydd edder og galle i retning Manchester. Både Stephen Ireland og Martin Petrov har forlatt City denne sommeren, og benyttet anledningen til å kritisere mangelen på klubbfølelse og mennesker som ikke var kun opptatt av pengene.

Robinho til halv pris
Det siste store navnet som forlot City denne sommeren var imidlertid Robinho. Brasilianeren var den dyreste spilleren noensinne da han ble hentet til Manchester fra Real Madrid høsten 2008. To år senere står han igjen som en av tidenes flopper i Premier League og signerte mot slutten av overgangsvinduet for AC Milan, for under halve prisen han ble hentet for.

Og overgangen var ventet. Robinho var blant de beste betalte spillerne og ble sist sesong lånt ut til brasilianske Santos. Men nå er altså overgangen til AC Milan permanent og superstjernen uttrykker lettelse over at Manchester City er et avsluttet kapittel.

- Et forferdelig sted å bo
- Verken Mark Hughes eller Roberto Mancini forsto meg. Kanskje trodde de bare på fotballdelen av livet, men det er ikke nok for meg. Det var ikke kontakt mellom spillerne og klubben, det var som et konktor. Man kom på trening og så sa man ha det, deretter kamp og ha det, sier Robinho ifølge Sky Sports.

For det var livet utenfor fotballen som ble problemet for den brasilianske spilleren.

- Jeg er brasiliansk og jeg kan ikke tilby mine beste prestasjoner om jeg ikke er fornøyd med alle deler av livet. Det var problemet mitt. Jeg er en spesiell fotballspiller og jeg må være glad når jeg spiller. Det var jeg i Real Madrid, men aldri i City.

Men selv om Robinho legger skylden på klubben og atmosfæren der, er han også klar på at selve byen Manchester ikke akkurat hjalp på problemene.

- Manchester er et fantastisk sted for fotball, men et forferdelig sted å bo. Vinteren, med de kalde og mørke nettene, er tøffe for en ung brasilianer, erkjenner Robinho.

Som likevel kommer til å savne enkelte deler av livet i England.

- Vanskelig
- Premier League er uten tvil en av de beste ligaene i verden. Det er alltids fullt på stadion og atmosfæren er utrolig. Men ikke alle fotballspillere kan spille i England. Ligaens karakter gjør at det kan være vanskelig for utlendinger, mener brasilianeren.

Som også hadde sitt å si om Citys skyhøye ambisjonsnivå. Han har nemlig ingen tro på at klubben vil bli så stor som den håper.

- Da jeg kom til klubben sa lederne at om noen år kom vi til å ta over hegemoniet i byen fra Manchester United, men nå har tiden gått og ingenting har endret seg, avslutter Robinho.

Det siste stikket er kanskje det verste han kunne komme med til City-fansen, som håper at denne sesongen skal sørge for et gjennombrudd.

Robinho skal nå altså danne et fryktinngytende angrepsteam med spillere som Alexandre Pato, Zlatan Ibrahimovic og landsmannen Ronaldinho.

Etter prestasjonene hans i VM å dømme kan karrieren fort være tilbake på rett spor om livet i Milano blir bra.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag