RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers avslører: - Suarez var på vei til Juventus i 2012


VAR NÆR NY KLUBB: Luis Suarez var på vei bort fra Liverpool da Brendan Rodgers overtok som manager i 2012.
VAR NÆR NY KLUBB: Luis Suarez var på vei bort fra Liverpool da Brendan Rodgers overtok som manager i 2012. Foto: Paul Ellis (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere Liverpool-manageren forteller hvordan han måtte overtale superstjernen til å bli i Liverpool.

I sesongen 2013/2014 var Luis Suarez helt ustoppelig for Liverpool og uruguayaneren banket inn utrolige 31 ligamål for Anfield-klubben.

Han ble senere solgt til Barcelona for rundt 80 millioner pund og har vært en stor suksess for katalanerne med 132 scoringer på 170 kamper der.

Det var Brendan Rodgers, nå i Celtic, som var manager i Liverpool da Suarez herjet som mest. Til magasinet Coaches Voice avslører imidlertid nordiren nå at Suarez var på vei bort fra Liverpool, da han selv kom dit.

- Nær Juventus

Rodgers overtok som Liverpool-manager i 2012, etter Kenny Dalglish og allerede da var Suarez en svært omstridt spiller i England.

En rasismeepisode med Manchester Uniteds Patrice Evra hadde gjort spissen upopulær og sommeren 2012 var han nær ved å forsvinne.

- Da jeg kom til Liverpool var det meningen at Suarez skulle dra til Juventus, men vi klarte å overtale ham til å bli. Vi sa at laget skulle bygges rundt ham og hans kvaliteter, forteller Rodgers i intervjuet.

BLE NUMMER TO: Med Brendan Rodgers som manager og en ustoppelig Luis Suarez, kom Liverpool nær ligatittelen i 2014.

Allerede den første sesongen under Rodgers nettet Suarez 30 mål (23 i ligaen) på 44 kamper og fikk sitt definitive gjennombrudd som Liverpool-spiller. Den sommeren ble han igjen koblet bort fra de røde.

- Den andre sesongen kom selvsagt Arsenal-ryktene. Men i stedet for å dra, gikk han hen og spilte sin beste sesong for Liverpool. Den påfølgende sommeren klarte vi imidlertid ikke å holde på ham, sier Rodgers.

- Satte spor

Liverpool ble nummer to i Premier League i 2013/14-sesongen og endte til slutt opp bare to poeng bak vinneren, Manchester City. Liverpool ledet ligaen med kun noen runder igjen, men et par svake resultater, blant annet mot Chelsea hjemme på Anfield, kostet til slutt tittelen.

Liverpool klarte aldri å finne en fullgod erstatter for Suarez under Rodgers' tid som manager i klubben og snaue ett og et halvt år etter andreplassen, fikk nordiren sparken som manager og ble erstattet av Jürgen Klopp.

- Jeg trengte å komme meg bort. Liverpool hadde vært en følelsesmessig berg-og-dalbane for meg. I en så stor klubb, én av verdens største, så er selv de gode dagene vanskelig. Jeg elsket hvert eneste sekund av tiden i Liverpool, men det hadde satt sine spor i meg, sier Rodgers.

Først i mai 2016 tok Rodgers en ny jobb, i skotske Celtic.

- Allerede mandagen etter at jeg ble sparket i Liverpool fikk jeg tilbud om en ny jobb, men jeg trengte en pause. Jeg følte også at det var best å komme inn i en ny klubb ved starten av en sesong, sier nordiren.

- Jeg ville ha en pause og reflektere over tiden min i Liverpool, men også gjenvinne to ting som jeg mener er utrolig viktig for enhver manager, nemlig energi og tilfredshet, forteller den nåværemnde Celtic-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere