Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers hyller Liverpools superduo

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Herjet med stakkars Crystal Palace.

LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 3-1:

Luis Suarez og Daniel Sturridge har vist seg å bli en superduo for Liverpool. Lørdag scoret spissparet ett mål hver da rødtrøyene enkelt vant 3-1 hjemme mot Crystal Palace i Premier League.

Ifølge statistikkselskapet Opta har duoen dermed scoret imponerende 12 mål på ni kamper de har startet sammen. Syv av målene står Suarez for, fem er scoret av Sturridge.

Tallene er et klart svar til dem som tvilte på hvordan Suarez-comebacket etter karantenen ville påvirke Daniel Sturridge, som åpnet sesongen med å score i hver kamp. Nå kan det virke som at den kjøttetende angriperen bare gjør engelskmannen bedre.

- De var eksepsjonelle i dag. Kombinasjonsspillet dem imellom er fantastisk, og de er helt der oppe blant de beste i ligaen, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til BBC etter kampen.

Sturridge er nå toppscorer i Premier League med sine seks mål, ett foran Newcastles Loic Remy.

Rodgers hadde likevel ting å sette fingeren på etter 3-1-seieren lørdag.

- Vi vinner uten å spille en veldig god kamp. Jeg blir urolig over måten vi til tider mister kontroll over kampen. Det skuffet meg, sier Rodgers.

Tidlig Suarez-scoring
Suarez gjorde som kjent comeback i Premier League med to scoringer forrige helg, men Liverpool-spissen er fortsatt sugen på å ta igjen det tapte etter karantenen. Det fikk Crystal Palace merke allerede etter 13 minutter lørdag ettermiddag.

José Enrique spilte vegg med Suarez innenfor sekstenmeteren, og urugayaneren skled da han fikk ballen tilbake. Likevel klarte han å få til en avslutning som var god nok til å lure Julián Speroni i Palace-målet, og dermed sto det 1-0 på Anfield.

Fem minutter senere smalt det igjen, og denne gangen var det spissmakker Daniel Sturridge som stjal showet. Fra kanten av sekstenmeteren dro han seg inn i banen og banket inn en vakker scoring, og rødtrøyene kunne juble for en helt fortjent 2-0-ledelse. Det var 24-åringens sjette scoring på syv ligakamper denne sesongen.

Etter 35 minutter ble kampen i praksis avgjort, da dommeren pekte på straffemerket etter at Raheem Sterling hadde blitt dratt ned i boksen. Avgjørelsen kan diskuteres, men straffen ble likevel dømt. Fra 11 meter var kaptein Steven Gerrard sikker som banken, og dermed sto det 3-0.

Palace reduserte
I andre omgang fortsatte Liverpool å styre spillet, men det var gjestene som sørget for omgangens første scoring. Dwight Gayle kom først på et innlegg fra José Campala og headet inn reduseringen.

Fem minutter før slutt hadde Sturridge en fin mulighet til å score nok et mål, men skuddet fra 10 meter gikk stolpe ut.

Flere mål ble det ikke, og hjemmelaget tok tre fortjente poeng.

Før kampen var det imidlertid Crystal Palace-manager Ian Holloway som stjal oppmerksomheten, da den eksentriske engelskmannen sang med på Liverpool-hymnen «You'll Never Walk Alone». Skal vi tro BBC, er Liverpool-hymnen farens favorittsang, og forklaringen kan ligge der.

Neste Liverpool-kamp i Premier League spilles ikke før 19. oktober når Newcastle venter på bortebane. Crystal Palace møter Fulham på hjemmebane to dager senere.

P.S: Jonathan Parr var ikke med i troppen til Crystal Palace lørdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!