RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers innrømmer stjernetrøbbel

JAKTER KVALITET: Brendan Rodgers innrømmer at det er vanskelig å få spillere til Liverpool.
JAKTER KVALITET: Brendan Rodgers innrømmer at det er vanskelig å få spillere til Liverpool. Foto: Adam Davy (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De største stjernene vil ikke til Liverpool.

Liverpool har i løpet av de siste årene sett profiler som Luis Suarez, Daniel Agger, Pepe Reina og Jamie Carragher forsvinne fra klubben. Til sommeren drar Steven Gerrard. Glen Johnson er trolig også ferdig i klubben da.

Samtidig har de røde slitt med å finne gode erstattere og flere profiler klubben har jaktet, har valgt å signere for andre lag. I fjor sommer jaktet for eksempel Liverpool Alexis Sanchez, men han valgte til slutt Arsenal.

Ofte når spillere glipper for Liverpool snakkes det om at han ønsket regelmessig Champions League-spill, eller at han ville bo i en større by.

- Spilletid og penger
Manager Brendan Rodgers innrømmer at det er en stor utfordring å lokke stjernespillere til Anfield-klubben og at mange faktorer spiller inn.

- Forrige sesong vant vi nesten ligaen og kvalifiserte oss til Champions League. Vi spilte fotball som begeistret folk. Da var vi også i en posisjon der vi kunne lokke gode spillere til Liverpool, sier Rodgers ifølge The Telegraph.

- Vi må fortsette å tro at klubbens status og det vi ønsker å oppnå her, er bra nok til at gode spillere velger oss. Laget er endret og spillerne er ikke de samme lenger, men navnet til Liverpool lever videre. Det er ofte to ting som er viktig for en spiller, det er spilletid og penger. Det er slik fotballen har blitt - hvor ofte de får spille og hvor mye penger de får avgjør, sier manageren.

- Drar andre steder
Rodgers medgir likevel at det finnes noen spillere som tenker annerledes.

- Noen ganger er spillerne villig til å si fra seg økonomiske goder, fordi de har stor tro på prosjektet i klubben og ønsker å spille en stor rolle der. Men det er sjeldent og i de fleste tilfeller ønsker spillerne seg andre steder av diverse grunner. Noen vil til Spania, andre til London. Vi må bare fortsette å jobbe og finne de spillerne som kan gjøre oss best mulig, sier Rodgers videre.

- Det har vært en rekke store spillere i denne klubben, men det er ikke tvil om at vi må erstatte dem gjennom enten egne talent eller at andre spillere i stallen løfter seg til et nytt nivå. Vi kan også kjøpe den type kvalitet. Jeg ønsker å jobbe med de beste spillerne. Jeg liker like godt å jobbe med både verdensklassespillere og unge talent. Vi må kjempe om de beste, sier han.

Torsdag ble det klart at Victor Valdes blir Manchester United-spiller. Dette var en spiller Liverpool også lenge ønsket. De røde har også vært svært interessert i spissen Wilfried Bony, men han ser ut til å velge Manchester City.

Liverpool skal angivelig ha lagt inn et bud på ivorianeren sist sommer, men overgangen stoppet da partene ikke ble enige om lønnsbetingelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere