*Nettavisen* Sport.

Rodgers kobles med ny toppjobb

NY JOBB? Brendan Rodgers er aktuell som England-sjef. Det samme er Roberto Martinez. Foto: Lee Smith (Reuters / NTB scanpix)

Blir sett på som en het kandidat.

Ifølge storavisen The Telegraph så er tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers blant kandidatene til å overta Englands landslag.

Avisen skriver at det engelske fotballforbundet i disse dager finsikter markedet etter kandidater som kan overta etter Roy Hodgson.

Hodgson skal lede nasjonen i Frankrike-EM i sommer, men hvis resultatene uteblir der, vil nok forbundet ønsket å bytte ham ut.

Da er det mulig at Rodgers overtar jobben.

Mange kandidater
Martin Glenn i det engelske forbundet har ifølge The Telegraph bekreftet at Hodgson vil miste jobben hvis det går dårlig i Frankrike-EM.

Minstekravet skal være en kvartfinale.

Hodgson ble ansatt i 2012, men ved neste ansettelse ønsker FA å også se på kandidater som ikke er engelske. Dermed er folk som Rodgers, Everton-sjef Roberto Martinez, Real Sociedad-boss David Moyes og Arsenal-manager Arsène Wenger alle kandidater, mener Telegraph.

Fra England er folk som Alan Pardew, Gareth Southgate, Garry Monk og Gary Neville alle potensielle kandidater for England-jobben.

Rodgers skal være blant de heteste kandidatene, fordi han oppfyller mange av kravene fotballforbundet krever av en ny landslagssjef.

Fikk sparken
Nordiren har trenererfaring fra Chelsea og har vært manager i Reading, Watford, Swansea og nå sist Liverpool, der han nylig ble sparket.

Harry Redknapp har tidligere avslørt at han ønsket nettopp Rodgers som assistent, da veteranen var aktuell for England-jobben i 2012.

Det at Rodgers har jobbet både med store stjerner som Luis Suarez og Steven Gerrard, samt talent som Raheem Sterling og Jordan Ibe, skal ifølge The Telegraph også tale i hans favør med tanke på jobben.

Rodgers befinner seg for tiden i Spania, der han og samboeren er på ferie, etter at nordiren nylig altså mistet jobben i Liverpool.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.