RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers skryter av Vålerenga-komet

Foto: Audun Braatsad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
En Manchester United-supporter imponerte mot Liverpool.

VÅLERENGA - LIVERPOOL 1-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det stormer i Liverpool. Tirsdag kveld ble det endelig bekreftet at Luis Suarez vil bort fra klubben.

Superstjernen sa i et intervju med engelske The Guardian at han ikke lenger ønsker å spille for den røde klubben.

I møtet med Vålerenga onsdag så det imidlertid ikke ut som Liverpools stjerner ofret den uruguayanske rebellen så altfor mange tanker.

Liverpool har så langt hatt en god sesongoppkjøring, og også i Oslo viste klubben seg fra en positiv side, og skapte mye offensivt.

Et bra antall av Premier League-lagets norske supportere hadde også møtt opp for å få et glimt av heltene fra Beatles-byen.

- Storfornøyd
Luis Alberto, Iago Aspas, Martin Kelly og Raheem Sterling scoret for Liverpool, mens Giancarlo Gonzalez nettet for Vålerenga.

- Vi spilte med nesten to forskjellige lag i to omganger i dag, det var også planen. Den fungerte veldig bra, sier manager Brendan Rodgers.

- Før pause var vi veldig bra, mens vi ble litt dype i andre omgang. Men vi skapte gode sjanser da også, og var farlige på kontra.

Liverpool har igjen én treningskamp, mot skotske Celtic, før alvoret i Premier League tar til. Stoke er motstander i første kamp.

- Jeg er fornøyd med der vi er nå. Storfornøyd. Vi har gjort det vi kan gjøre i denne sesongoppkjøringen, sier nordiren.

Liverpool hadde holdt nullen i alle sine treningskamper i sommer, men mot osloklubben kom det første baklengsmålet.

- Jeg er selvsagt skuffet over at vi slapp inn, men gutta er i bra form, og vi må kjempe videre for å bli enda bedre, sier Rodgers.

- Helt fantastisk
Det var Liverpool som var det førende laget i første omgang på Ullevaal, og de for anledningen hvitkledte kom til en rekke store sjanser.

Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn hadde imidlertid en meget god omgang mellom stengene, og vartet opp med flere gode redninger.

Liverpool-manager Brendan Rodgers fikk også med seg prestasjonene til VIFs sisteskanse, som for øvrig er Manchester United-fan.

- Vi spilte en bra første omgang, og hadde god bevegelse, men keeperen var helt fantastisk, sier Rodgers til pressen.

Kongshavn har vært i Vålerenga siden 2009, men det er først denne sesongen at 22-åringen har kapret plassen som førstekeeper.

I pressesonen kunne keeperen fortelle at han prøvde å bytte til seg drakten til Steven Gerrard etter kampslutt, uten å lykkes.

- Det er pinlig. Må vi snakke om det? Torgeir Børven hadde allerede avtalt å bytte drakt med ham, sier 22-åringen.

Skapte mye
17 år gamle Jordon Ibe var en konstant trussel for gjestene, mens også Stewart Downing og nykommer Iago Aspas var aktive i angrep.

Aspas burde sendt Liverpool foran flere ganger i første omgang. Spanjolen viste fram et uhyre rykk, men også en litt rusten avslutningsfot.

I stedet var det en annen nykommer, og spanjol, som skulle sette inn åpningsmålet etter 31 spilte minutter i solskinnet på Ullevaal.

Også her var Aspas aktiv, da han elegant vippet ballen over Kongshavn og i tverrliggeren. Returen hamret Luis Alberto flott i nettmaskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fire på seks
Iago Aspas ble hentet til Liverpool fra Celta Vigo tidligere i sommer, mens Luis Alberto ankom Anfield-klubben fra spanske Sevilla.

Liverpool hadde herjet, og Liverpool hadde scoret, men det brydde ikke VIF seg så mye om. Etter 35 minutter var lagene igjen like langt.

Bojan Zajic slo inn og Giancarlo Gonzalez stanget inn 1-1 for oslolaget. En meget bra dødball av Vålerenga.

Dette var det engelske lagets første baklengsmål så langt i sommerens oppkjøringsperiode.

Det så ut til å gå mot 1-1 til pause, til tross for at Liverpool etter utligningen hadde hatt gigantsjanser. Men så lyktes det endelig for Aspas.

Luis Alberto og Downing kombinerte på høyresiden. Sistnevnte la presist ut igjen til spanjolen, som kunne juble for 2-1-målet.

Aspas har vært meget positiv så langt i sesongoppkjøringen og onsdagens mål var hans fjerde på seks kamper for Liverpool i sommer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mange bytter
I andre omgang gjorde Liverpool en rekke forandringer og folk som Raheem Sterling, Steven Gerrard, Kolo Toure og flere andre kom inn.

Én av dem som kom på banen i andre omgang var forsvarsspiller Martin Kelly. Unggutten fikk mye av sist sesong ødelagt på grunn av skader.

Kelly har likevel en svært høy stjerne i Liverpool, og 54. minutt viste han hvorfor. Philippe Coutinho slo en corner og Kelly kranglet den i mål.

Minutter senere holdt stopperkollega Kolo Toure på å gjøre 4-1. Ivorianeren raget høyest på en corner og nikket kula i tverrliggeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stor sjanse kan man også kalle det Fabio Borini fikk i det 65. minutt. Italieneren kom seg forbi keeper, men avslutningen rullet like utenfor.

Samme mann var også farlig frampå etter 77 minutter. Denne gangen traff spissen tverrliggeren med et godt skudd fra distanse.

Kampens kanskje beste spiller, Gudmund Kongshavn ble tatt av banen noen minutter før slutt, til stor applaus fra de frammøtte i Oslo.

Øyvind Knutsen kom inn, og på tampen av oppgjøret måtte han kapitulere da Raheem Sterling satte inn Liverpool fjerde mål for kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere