*Nettavisen* Sport.

Rodgers vet han kan miste jobben

TØFFE VALG: Brendan Rodgers stoler på sine egne avgjørelser og bryr seg ikke om kritikken. Foto: Andres Kudacki (Ap / NTB scanpix)

Snakker ut om de tøffe avgjørelsene.

Det var i etterkant av møtet med Real Madrid i Champions League at Liverpool-manager Brendan Rodgers måtte tåle en del kritikk i avisene.

Nordiren stilte med det mange valgte å kalle et B-lag i møtet med spanjolene og selv om det bare endte med 1-0-tap, mente mange at det var en hån mot Liverpools stolte historie og at Rodgers hadde gitt opp seier på forhånd.

Etter møtet med Newcastle helgen før, der Liverpool leverte en av sin svakeste forestillinger i høst, og med tanke på at de røde møter Chelsea til storkamp på Anfield lørdag, kan man også skjønne Rodgers' valg.

- Tøffe valg
Manageren er tydelig på at det er han som må ta disse valgene og er fult klar over at for mange gale valg, kan koste ham jobben til slutt.

- Du må ta tøffe valg som manager. Det er derfor jeg hever lønn her. Tar du gale avgjørelser, står du til slutt uten jobb. Det er en stor risiko, men jeg er fornøyd med de valgene jeg har tatt her, sier Rodgers ifølge Daily Mail.

- Spillerne var fantastiske i Madrid. Jeg vet det har vært litt kritikk i etterkant, men det tar ikke noe bort fra de spillerne som var banen i kampen, sier han.

Rodgers handlet heftig før sesongen og har nå en langt bredere tropp enn sist sesong. Han mener det er viktig å involvere så mange som mulig.

- Jeg visste at jeg stoler på disse spillerne. Jeg fryktet aldri at vi skulle tape 7-8-null med disse spillerne på banen. Det var aldri et tema for oss.

- Jeg har aldri ledet et lag i en kamp der jeg har trodd vi skal tape. Tankene bak disse valgene er et resultat av en grundig analyse, sier Rodgers.

- Støtte
Rodgers føler han har full støtte av Liverpools eiere.

- Eierne har vært fantastisk. De eneste som er viktig for meg, er de som er i klubben, spillere og supportere. Som manager vet du at kritikken vil komme, uansett om den er fortjent eller ikke. Tom (Werner, styreformann) tok kontakt med meg rett eter kampen. Han mente det var modig å velge nye spillere og stille med et annet lag. De var fornøyd med hvordan jeg løste situasjonen. Eierne har alltid støttet meg og vært gode mot meg, sier han.

Liverpool har fått en tung start på sesongen i Premier League og trenger tre poeng i møtet med Chelsea. De blå har imidlertid fått en kanonstart.

José Mourinhos menn topper tabellen klart og står uten ligatap i høst, mens Liverpool kun har14 poeng og har tapt fire kamper allerede.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.