Rodriguez jaget vekk bortespøkelset

Foto: Ap/Scanpix

Liverpool kan endelig juble på bortebane igjen.

31.10.10 20:47

BOLTON - LIVERPOOL 0-1:

189 dager har gått siden Liverpools forrige borteseier i Premier League og klubben hadde før søndagens kamp kun fått med seg ett poeng på fremmed arena denne sesongen.

Takket være en kombinasjon Gerrard og Torres-magi og scoringsfoten til Maxi Rodriguez er bortespøkelset endelig jaget vekk fra den tradisjonsrike klubben.

Oppgjøret mot Bolton på Reebok Stadium så ut til å ende uavgjort da et flott Liverpool-angrep resulterte i scoring og 1-0-seier.

Dermed har rødtrøyene klatret vekk fra nedrykksplassen og står med to seiere på rad. Og selv om supporterne på Anfield ikke akkurat sliter seg ut av ellevill jubel om dagen, må man jo spørre:

Har det endelig snudd, Hodgson?

Gørrkjedelig og uavgjortpotensial før pause
Scoringen kom ikke før lagene hadde vært på gressmatta i 86 minutter. Det så altså lenge ut til at kampen ville ende uavgjort og med poengtap for begge lag. Det ville i så fall ikke vært av de største overraskelsene. Bolton har nemlig fått med seg ett poeng i seks av sesongens kamper og kun tapt ett, nå to, oppgjør. Klubben sliter med andre ord med å avgjøre, men på den annen side fikk Liverpool definitivt merke standhaftigheten til Bolton-forsvaret.

Ikke at det var bruk for mye vilje og slit for å avverge mål i begynnelsen av kampen. Etter en gørrkjedelig førsteomgang som kun inneholdt en kanskje-straffe til Bolton og et fåtall patetiske forsøk på mål fra begge lag, fant imidlertid Liverpool fram lysten til å vinne etter hvilen.

Slet foran mål, men fant til slutt nettmaskene
Bolton yppet seg flere ganger etter garderobepraten, men Liverpool sto for det meste av angrepsfotballen. Gerrard prøvde seg. Torres prøvde seg. Rodriguez prøvde seg. Men så var det den standhaftigheten da. Den bakerste Bolton-rekka avverget gang på gang Liverpool-spillernes forsøk.

Det var før de tre offensive spillerne til Hodgson fant ut at de kunne samarbeide. Etter herlige ballberøringer av både Gerrard og Torres, fikk Rodriguez ballen alene med keeper og fikk lurt kula inn bak en ellers god Jussi Jääskelainen.

Dermed fikk de rød en etterlengtet scoring en enda mer etterlengtet borteseier. Klubben, som har slitt under nedrykksstreken, er dermed tre poeng rikere og har klatret til en sikker tolvteplass med tolv poeng.

Bolton ligger to plasser over med like mange poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag