Rødt kort, misbrukt straffe og trenerfeide

Foto: Patrik Stollarz / AFP / NTB scanpix

Generalprøven mellom Dortmund og Bayern München bød på mye dramatikk.

04.05.13 21:06

Bayern München og Borussia Dortmund har sørget for et tronskifte i europeisk fotball, etter at de to tyske lagene tok seg effektivt av henholdsvis Barcelona (7-0 sammenlagt) og Real Madrid (4-3 sammenlagt) i semifinalene i Champions League.

Lørdag var det klart for den store generalprøven, da de to lagene møttes på Signal Iduna Park i Dortmund.

Lewandowski misset straffe
Bayern München har for lengst sikret seg seriemesterskapet i Tyskland, med 20 poeng ned til Dortmund før dagens kamp. Det betydde likevel ikke at kampen ikke bød på dramatikk.

Allerede etter elleve minutter ga Kevin Großkreutz vertene ledelsen, mens Mario Gomez utlignet for Bayern München etter 23 minutters spill.

Men det var i andre omgang det virkelig tok av på den stappfulle arenaen.

Kvarteret ut i andre omgang fikk Dortmund straffespark etter en hands på Jerome Boateng, men Robert Lewandowski - som ryktes å nærme seg en overgang til nettopp Bayern München sammen med allerede klare Mario Götze - satte forsøket utenfor mål.

Sammer og Klopp i krangel
To minutter senere pådro Bayerns Rafinha seg gult kort, og etter ytterligere to minutter satte han albuen i Dortmunds ¿ukasz Piszczek og fikk sitt andre gule kort.

Rafinha, som tydelig var misfornøyd med utvisningen, fikk noen krasse ord fra Dortmund-trener Jürgen Klopp på vei ut av garderoben.

Det fikk Bayerns sportssjef Matthias Sammer til å rase, og den tidligere landslagsspilleren som spilte seks år for Borussia Dortmund endte opp i en verbal håndgemeng med treneren for sitt tidligere lag før fjerdedommeren fikk roet de to nok ned til at de ga hverandre et kaldt håndtrykk.

Flere mål ble det for øvrig ikke i kampen, som levner liten tvil om at det bare er å glede seg til finaleoppgjøret på Wembley lørdag 25. mai.

- Denne kampen hadde ingen betydning for mesterligafinalen. Det var øyeblikk i kampen der vi ikke spilte bra nok. Jeg synes vi ga Bayern god motstand, sier Dortmund-trener Klopp ifølge NTB etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.