Rødt lys for Start og Viking

PRESENTERTE STATUS: Yngve Hallen og Norges fotballforbund la tirsdag frem økonomistatusen for Tippeliga-klubbene.

PRESENTERTE STATUS: Yngve Hallen og Norges fotballforbund la tirsdag frem økonomistatusen for Tippeliga-klubbene. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Slik er den økonomiske statusen for Tippeliga-klubbene.

19.05.15 12:00

Det brenner et rødt lys for Start og Viking.

Under en pressekonferanse tirsdag, presenterte Norges fotballforbund regnskapstallene til de norske Tippeliga-klubbene.

Både Start og Viking må nå utarbeide en handlingsplan som skal sørge for at de får orden på økonomien på kort tid. Dersom de ikke klarer det, vil de få sanksjoner fra forbundet.

Før Norges fotballforbund holdt pressekonferanse rundt regnskapstallene som er innrapportert fra Tippeliga-klubbene, var det knyttet mest spenning til om Lillestrøm og Vålerenga var kommet seg ut av «rød» sone og hadde klart å rette opp de forferdelige underskuddene klubbene har slitt med over en lang periode.

En klubb kan maksimalt være 36 måneder i rød sone på en periode på 60 måneder.

- Vi ser at de klubbene som har prestert godt sportslig over tid, er de som ligger i grønn sone, forklarer president i NFF, Yngve Hallén på pressekonferansen.

Etter hans lange innledning, ble tallene presentert, og de viser at både Lillestrøm og Vålerenga er ute av rød sone, og kommet seg inn i gul sone, som betyr at de har fått en bedre økonomisk status, men fortsatt ikke driver med overskudd.

Start og Viking var de to eneste fra Tippeligaen som ligger i rød sone. Det er første gangen at Stavanger-klubben er kategorisert i rødt.

Det betyr at disse to klubbene må, som en konsekvens av de røde tallene, lage en handlingsplan om hvordan de skal kunne bedre økonomien.

Sandefjord, Lillestrøm, Vålerenga, Aalesund og Stabæk er klubbene som ligger i gul kategori, mens majoriteten av Tippeliga-klubbene er kommet seg inn i grønn sone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.