*Nettavisen* Sport.

Rogne hylles av sjefen

Foto: Getty / All Over Press

Thomas Rogne fikk sjansen fra start i selveste «Old Firm» – og leverte bunnsolide varer.

29.12.11 13:47

Dagen etter 1-0-seieren mot erkerivalen Rangers våknet midtstopperen til rosende omtale i skotske aviser – og mengder med skryt fra sjefen.

Celtic-manager Neil Lennon valgte å gi 21-åringen sjansen fra start i hjemmelagets midtforsvar for fjerde gang denne sesongen – sammen med Charlie Mulgrew.

Markerte Jelovic
Rogne fikk oppgaven med å markere mannen som så langt er toppscorer i den skotske eliteserien, kroatiske Nikita Jelovic. Den jobben løste unggutten med bravur.

- Vi trengte noen som dominerte i forsvaret, fordi jeg følte at spissene deres laget for mye trøbbel for oss på Ibrox, sa Neil Lennon ifølge nettstedet videocelts.com.

Rangers slo Celtic 4-2 hjemme på Ibrox tidligere i høst. Den kampen gikk uten Rogne i startoppstillingen.

Foran onsdagens kamp fokuserte Lennon på tryggheten defensivt.

- Hovedfokuset var forsvarsfireren. Det var en stor avgjørelse å velge Matthews foran Cha – og i tillegg sette inn Rogne, konstaterer han.

Forbi Rangers
I ettertid var det all grunn til å gi seg selv et klapp på skuldra.

- Rogne har et flott lynne, han er rolig. I alle tumultene så jeg hodet hans stige til værs og heade ballen unna. Det er akkurat sånn man må gjøre mot Rangers, sier Lennon.

Rangers-spissene kom sjelden seirende ut av duellene med Celtics stopperpar.

- De var flinke til å komme til gode innlegg fra kantene, og jeg synes Rogne og Mulgrew håndterte det strålende. Jelavic og Lafferty er en håndfull for alle lag, sier Celtic-sjefen.

Torsdagens seier betyr at Celtic er forbi Rangers på tabellen etter en solid opphenting. Rangers har toppet tabellen siden 4. serierunde.

Rogne & co. har nå vunnet ni strake kamper – og har to poengs forsprang til erkerivalen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag