RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rogne hylles av sjefen

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Thomas Rogne fikk sjansen fra start i selveste «Old Firm» – og leverte bunnsolide varer.

Dagen etter 1-0-seieren mot erkerivalen Rangers våknet midtstopperen til rosende omtale i skotske aviser – og mengder med skryt fra sjefen.

Celtic-manager Neil Lennon valgte å gi 21-åringen sjansen fra start i hjemmelagets midtforsvar for fjerde gang denne sesongen – sammen med Charlie Mulgrew.

Markerte Jelovic
Rogne fikk oppgaven med å markere mannen som så langt er toppscorer i den skotske eliteserien, kroatiske Nikita Jelovic. Den jobben løste unggutten med bravur.

- Vi trengte noen som dominerte i forsvaret, fordi jeg følte at spissene deres laget for mye trøbbel for oss på Ibrox, sa Neil Lennon ifølge nettstedet videocelts.com.

Rangers slo Celtic 4-2 hjemme på Ibrox tidligere i høst. Den kampen gikk uten Rogne i startoppstillingen.

Foran onsdagens kamp fokuserte Lennon på tryggheten defensivt.

- Hovedfokuset var forsvarsfireren. Det var en stor avgjørelse å velge Matthews foran Cha – og i tillegg sette inn Rogne, konstaterer han.

Forbi Rangers
I ettertid var det all grunn til å gi seg selv et klapp på skuldra.

- Rogne har et flott lynne, han er rolig. I alle tumultene så jeg hodet hans stige til værs og heade ballen unna. Det er akkurat sånn man må gjøre mot Rangers, sier Lennon.

Rangers-spissene kom sjelden seirende ut av duellene med Celtics stopperpar.

- De var flinke til å komme til gode innlegg fra kantene, og jeg synes Rogne og Mulgrew håndterte det strålende. Jelavic og Lafferty er en håndfull for alle lag, sier Celtic-sjefen.

Torsdagens seier betyr at Celtic er forbi Rangers på tabellen etter en solid opphenting. Rangers har toppet tabellen siden 4. serierunde.

Rogne & co. har nå vunnet ni strake kamper – og har to poengs forsprang til erkerivalen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere