*Nettavisen* Sport.

Rogne tapte cupfinalen mot rivalene

Foto: Craig Halkett (Pa Photos)

Rangers tok første stikk i sesongavslutningen.

CELTIC - RANGERS 1-2:

I februar slo Celtic ut Rangers fra den skotske FA-cupen, etter 1-0 i omkampen i åttedelsfinalen på Ibrox Stadium.

I ligaen kjemper de to rivalene innbitt om seriegullet: Celtic topper tabellen to poeng foran Rangers, men sistnevnte har en kamp til gode - og kan altså avgjøre det hele selv.

Søndag møtte de to hatlagene hverandre i en ny duell, da et av verdens mest beryktede byderbyer gikk av stabelen på Ibrox. Denne gangen for å avgjøre hvem som skulle stikke av med ligacupgullet, et trofé som riktignok ikke henger like høyt som serie- og FA-cupgullet.

Rogne i fokus
Like fullt var det en match som betydde mye for de to lags supportere, og gleden var stor i Rangers-svingen da Steven Davis førte de blåkledte i ledelsen ved å sette ballen via stolpen og inn i nettet midtveis i første omgang.

Ikke lenge etterpå utlignet imidlertid Celtic ved Joe Ledley, og de to lagene var like langt.

Thomas Rogne var tilbake i startoppstillingen for Celtic, og fikk oppmerksomheten da han tilsynelatende taklet Nikica Jelavic innenfor 16-meteren senere i omgangen.

Dommer Craig Thomson pekte på straffemerket, men etter å ha forhørt seg med sin assistentdommer ombestemte pipeblåseren seg, og ga i stedet kroaten gult kort for filming.

Andre omgang endte målløst, og lagene måtte dermed ut i ekstraomganger.

Rødt kort, naturligvis
Da bestemte tidligere omtalte Jelavic seg for å avgjøre det hele, med det som var et merkelig mål. Rangers tok et kjapt frispark, og Jelavics avslutning traff stolpen - før ballen spant inn i nettet før noen fanget opp returen.

Celtic måtte jage utligning for andre gang i kampen, men denne gangen klarte ikke de grønnhvite å svare.

I stedet sørget Emilio Izaguirre for at et «Old Firm»-oppgjør heller ikke denne gangen ble avsluttet med elleve mot elleve, da han pådro seg det røde kortet i sluttminuttene av andre ekstraomgang.

Rangers kunne dermed juble over cupgullet, mens Celtic håper at et hjemlig dobbeltgull likevel kan gå i oppfyllelse med serie- og FA-cupgull.

Thomas Rogne ble byttet ut til fordel for Glenn Loovens etter 73 minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag