RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rogne tapte cupfinalen mot rivalene

Foto: Craig Halkett (Pa Photos)
Rangers tok første stikk i sesongavslutningen.

CELTIC - RANGERS 1-2:

I februar slo Celtic ut Rangers fra den skotske FA-cupen, etter 1-0 i omkampen i åttedelsfinalen på Ibrox Stadium.

I ligaen kjemper de to rivalene innbitt om seriegullet: Celtic topper tabellen to poeng foran Rangers, men sistnevnte har en kamp til gode - og kan altså avgjøre det hele selv.

Søndag møtte de to hatlagene hverandre i en ny duell, da et av verdens mest beryktede byderbyer gikk av stabelen på Ibrox. Denne gangen for å avgjøre hvem som skulle stikke av med ligacupgullet, et trofé som riktignok ikke henger like høyt som serie- og FA-cupgullet.

Rogne i fokus
Like fullt var det en match som betydde mye for de to lags supportere, og gleden var stor i Rangers-svingen da Steven Davis førte de blåkledte i ledelsen ved å sette ballen via stolpen og inn i nettet midtveis i første omgang.

Ikke lenge etterpå utlignet imidlertid Celtic ved Joe Ledley, og de to lagene var like langt.

Thomas Rogne var tilbake i startoppstillingen for Celtic, og fikk oppmerksomheten da han tilsynelatende taklet Nikica Jelavic innenfor 16-meteren senere i omgangen.

Dommer Craig Thomson pekte på straffemerket, men etter å ha forhørt seg med sin assistentdommer ombestemte pipeblåseren seg, og ga i stedet kroaten gult kort for filming.

Andre omgang endte målløst, og lagene måtte dermed ut i ekstraomganger.

Rødt kort, naturligvis
Da bestemte tidligere omtalte Jelavic seg for å avgjøre det hele, med det som var et merkelig mål. Rangers tok et kjapt frispark, og Jelavics avslutning traff stolpen - før ballen spant inn i nettet før noen fanget opp returen.

Celtic måtte jage utligning for andre gang i kampen, men denne gangen klarte ikke de grønnhvite å svare.

I stedet sørget Emilio Izaguirre for at et «Old Firm»-oppgjør heller ikke denne gangen ble avsluttet med elleve mot elleve, da han pådro seg det røde kortet i sluttminuttene av andre ekstraomgang.

Rangers kunne dermed juble over cupgullet, mens Celtic håper at et hjemlig dobbeltgull likevel kan gå i oppfyllelse med serie- og FA-cupgull.

Thomas Rogne ble byttet ut til fordel for Glenn Loovens etter 73 minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere