*Nettavisen* Sport.

Roma årets lag i Serie A

Foto: AFP

Roma har vært det beste laget i Italia i 2006. Men Inter leder Serie A klart.

Roma avsluttet 2006 med 2-0-seier i hjemmemøtet med Cagliari. Det var hovedstadslagets 26. serietriumf i året som gikk. Med 86 poeng fra januar til desember topper Luciano Spallettis elever tabellen. Inter innkasserte også 86 poeng i 2006, men har dårligere målforskjell.

Inter leder imidlertid den reelle Serie A-tabellen, syv poeng foran Roma. Milano-laget vant dessuten ligaen i vår, også det syv poeng foran Roma. Men først og fremst takket være en solid vårsesong kan altså Roma kalle seg årets lag i Serie A.

Milan følger på tredjeplass, dersom en ikke tar med poengtrekket laget ble straffet med i sommer, mens Messina med sine 33 poeng har vært dårligst av lagene som spilte i Serie A både i vår og i høst.

Inter avsluttet for øvrig 2006 med å slå Atalanta 2-1 på lille julaften. Dermed tangerte Roberto Mancinis menn Romas Serie A-rekord fra 2005 på elleve strake ligaseirer. Med borteseier mot Torino 13. januar har Inter rekorden alene.

Luca Toni ble den store målkongen i den italienske ligaen i 2006. Med 24 fulltreffere på 36 kamper klatret Fiorentina-spissen til topps på toppscorerlisten foran trioen Francesco Totti (Roma), Cristiano Lucarelli (Livorno) og David Suazo (Cagliari), som alle endte med 18 scoringer.

Serie A tok juleferie lørdag. Neste serierunde i verdensmesternes hjemland spilles 13. og 14. januar.

Kilde: Inforstrada Sports

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.