*Nettavisen* Sport.

Roma bevarer spenningen

HAT TRICK: Mattia Destro gjorde det han blir betalt for mot Cagliari. Foto: Gabriel Bouys (Afp / NTB scanpix)

Tre mål av samme spiller.

06.04.14 23:49

CAGLIARI - ROMA 1-3:

Juventus har fortsatt en solid ledelse i Serie A og én kamp til gode, men Roma gjør i det minste sitt til å beholde spenningen. Søndag ble Cagliari slått 3-1 på bortebane.

Mattia Destro ble den store helten for hovedstadslaget i søndagens seier på Sardinia. Spissen scoret samtlige mål for Roma.

Det første kom snaut kvarteret før pause. Nummer to ble scoret etter 56 minutter, og kvarteret før slutt fullførte han hat tricket og punkterte kampen.

Mauricio Pinilla scoret et trøstemål for Cagliari minuttet før slutt.

Hengekamp
Med seieren er Juventus' forsprang nå fem poeng, men «den gamle damen» har også én kamp til gode. Den spilles mot nedrykkstruede Livorno på hjemmebane mandag kveld, og lite tyder på at det skal bli kampen der Juve avgir poeng.

Juventus hadde vært i storform i lang tid inntil tapet for Napoli sist helg og er fremdeles stor favoritt, men i nest siste serierunde venter en bortekamp mot Roma.

Dersom Roma vinner sine kamper fram til da, og Juventus snubler, kan det bli et helt avgjørende oppgjør i kampen om ligagullet.

Sterk Parma-seier
I kveldskampen fikk Parma tre potensielt svært viktige poeng da de slo Napoli 1-0 på hjemmebane. Marco Parolos scoring etter 55 minutter avgjorde kampen.

Seieren betyr at Parma har 50 poeng, det samme som Inter på 5.-plass. Det er den siste plassen som gir kvalifisering til neste sesongs europaliga.

Napoli er fortsatt nummer tre og har rimelig godt kontroll på den siste plassen som gir billett til mesterligakvalifiseringen. Laget er ni poeng foran Fiorentina som er nummer fire.

Ellers søndag vant Fiorentina 2-1 hjemme mot Udinese. Lazio slo Sampdoria 2-0, mens Torino sendte tabelljumbo Catania nærmere Serie B ved å vinne 2-1 på bortebane.

Nestjumbo Sassuolo ga seg selv håp om å beholde plassen med en knallsterk 2-0-seier borte mot europaligajagende Atalanta. Seieren var lagets første siden 16. mars og kom etter tre strake tap. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.