Roma satte press på Juventus

En kontroversiell scoring signert Davide Astori holdt for titteljagende Roma i bortekampen mot Udinese i serie A tirsdag.

En kontroversiell scoring signert Davide Astori holdt for titteljagende Roma i bortekampen mot Udinese i serie A tirsdag. Foto: Paolo Giovannini (Ap)

En kontroversiell scoring signert Davide Astori holdt for titteljagende Roma i bortekampen mot Udinese i serie A tirsdag.

Det italienske hovedstadslaget vant 1-0 og tok tre viktige poeng i gullkampen. Samtidig satte mannskapet til Rudi Garcia press på serieleder Juventus, som skal ut i vanskelig hjemmekamp mot Inter tirsdag kveld.

Roma kom til kampen mot Udinese uten en rekke av sine største stjerner. Gervinho, Seydou Keita, Emmanuel Badu og Molla Wague skal alle delta i Afrika-mesterskapet senere denne måneden og har allerede sluttet seg til sine landslag.

Roma tok ledelsen etter 17 minutters spill mot Udinese. Et frispark fra veteranen Francesco Totti havnet på hodet til Davide Astori, og headingen som fulgte var strålende. Ballen traff imidlertid undersiden av tverrliggeren og spratt ned på målstreken.

Heldige i sluttminuttene

Målet ble i første omgang underkjent av dommeren bak Udineses mål, men etter voldsomme protester fra bortelagets spillere valgte hoveddommeren likevel å godkjenne målet. Italia har egne dommere bak hvert mål, i tillegg til den ordinære dommertrioen.

TV-bildene viste at hele ballen neppe krysset målstreken.

Roma-trener Rudi Garcia hadde følgende å si om saken etter kampen:

– Til sjuende og sist er det hoveddommeren som bestemmer, og han var relativt godt plassert med hensyn til å se at ballen var over streken.

Like tilfreds var naturlig nok ikke Udinese-trener Andrea Stramaccioni.

– Roma vant og vi aksepterer resultatet. Men hvis mållinjedommerne, som er satt der for å ta slike avgjørelser, blir ignorert av hoveddommeren, hva skal vi med dem, da? Sa han.

Med til historien hører det også at Roma hadde en solid porsjon flaks da Udineses Panagiotis Kone tilsynelatende ble lagt i bakken foran mål i sluttminuttene. Episoden luktet straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

Tungt for Zola

Milan fortsetter på sin side jakten på en europacupbillett neste høst, men tirsdag måtte storklubben tåle sjokktap med 1-2 for Sassuolo. Tapet betyr at mannskapet til Filippo Inzaghi er nummer sju på tabellen etter 17 serieomganger.

Opp til Lazio på den siste mesterligaplassen skiller det fem poeng. Lazio slo Sampdoria 3-0 mandag.

Ille endte også tirsdagens serierunde for Gianfranco Zola. 0-5-tap borte for Palermo ble utfallet av den italienske veteranens trenerdebut i Cagliari. Cagliari sparket trener Zdenek Zeman før juleferien og ansatte Zola som hans etterfølger på julaften.

Nå har laget bare to lag bak seg på tabellen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.