RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Roma vant byderbyet mot Lazio 2-1, og sikret seg 2.-plassen i den italienske eliteserien.
Roma vant byderbyet mot Lazio 2-1, og sikret seg 2.-plassen i den italienske eliteserien. Foto: Gregorio Borgia (Ap)

Roma til mesterligaen etter seier i byderbyet

Roma vant det italienske hovedstadsoppgjøret mot Lazio 2-0. Det ga klubben en plass i mesterligaens gruppespill neste sesong.

Roma hadde et poengs forsprang på Lazio foran kampen mot byrivalen. Skulle Lazio kapre annenplassen måtte den ha minst uavgjort mot Roma.

Det var lenge målløst mellom de to duellantene, men de siste 17 minuttene ble svært spennende.

Etter 73 minutter sendte Juan Iturbe Roma i ledelsen, og Rudi Garcias mannskap så ut til å sikre seg den gjeve annenplassen.

Ni minutter før slutt utlignet Filip Djordjevic for Lazio og holdt liv i håpet om annenplassen, men midtstopper Mapou Yanga-Mbiwa sørget for at Roma vant 2-1 da han scoret fem minutter før slutt.

– Målet vårt for sesongen var å sikre direktekvalifisering til mesterligaen. Det har vi klart, sa Roma-trener Rudi Garcia.

Lazio blir liggende på tredjeplassen. laget trenger ett poeng i siste runde mot firer Napoli for å sikre kvalifisering til den gjeveste E-cupen.

– Det er lov å henge med hodene etter en slik kamp. Roma var bedre enn oss i de avgjørende fasene, sa Lazio-trener Stefano Pioli.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere