RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldinho kalt «ape»

Ronaldinho er blitt utsatt for rasisme fra en lokalpolitiker etter at han ble presentert som Querétaro-spiller i mexicansk fotball.
Ronaldinho er blitt utsatt for rasisme fra en lokalpolitiker etter at han ble presentert som Querétaro-spiller i mexicansk fotball. Foto: Victor Straffon (Afp)
Sist oppdatert:
Nå vil klubben ha lokalpolitikeren straffet.

Den mexicanske fotballklubben Querétaro vil ha en lokalpolitiker straffet etter at han uttrykte seg rasistisk om nyervervelsen Ronaldinho.

Det oppsto trafikkork da Ronaldinho ble presentert som Querétaro-spiller fredag. Politikeren Carlos Treviño likte dårlig å sitte i kø, og kom med etterpå med flere kraftsalver i et innlegg på Facebook.

Politikeren Carlos Treviño likte dårlig å sitte i kø, og kom med etterpå med flere kraftsalver i et innlegg på Facebook.

- Jeg prøver å være tolerant, men jeg hater fotball og all dumskapen det medfører. Jeg hater det enda mer fordi folk gikk ut i gatene og stoppet trafikken. Jeg brukte to timer på å komme meg hjem, og alt dette styret for en ape. En brasilianer, men uansett en ape, skrev Treviño.

Innlegget ble slettet, men ble fanget opp og senere publisert av mexicanske medier. Saken har fått stor oppmerksomhet i Mexico.

I en meddelelse krever Querétaro at lokalpolitikeren blir straffet for sine uttalelser.

Ronaldinho vant FIFA-kåringen som årets spiller i verden i både 2004 og 2005. Han hadde sin beste periode i Barcelona. 34-åringen har blant annet også spilt for Paris Saint-Germain og Milan. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere