Gå til sidens hovedinnhold

- Ronaldinho vrakes til VM

Selv storspill for Milan holder ikke for landslagstrener Dunga.

Ronaldinhos merittliste overgår de fleste andre fotballspillere, og han ble blant annet kåret til verdens beste fotballspiller av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i 2004 og 2005.

Det var mens han nøt stor sportslig suksess i Barcelona.

De siste årene har Brasils offensive magiker ikke klart å følge opp sine tidligere prestasjoner på fotballbanen, og spesielt etter overgangen til Milan har Ronaldinhos stjernestatus falmet.

Tilbake til gammel storhet
Men i årets sesong har Ronaldinho stadig oftere igjen vist hvorfor det anerkjente fotballmagasinet World Soccer like før jul kåret ham til tiårets beste fotballspiller.

Målene har rent inn for den italienske toppklubben som ligger på tredjeplass i Serie A, ti poeng bak ledende naborival Inter. Ni ganger på 21 kamper har Ronaldinho funnet nettmaskene, og han er dermed sitt lags toppscorer.

Det har fått mange fotballelskere til å håpe at ballkunstneren igjen skal få sjansen på landslaget, slik at Ronaldinho kan få muligheten til å gjenta bedriften fra 2002 da han tok VM-gull med Brasil.

Slik ser det ikke ut til å gå.

Ikke med i troppen
Tirsdag tok Brasils landslagssjef Dunga ut 22-mannstroppen som skal møte Irland 2. mars til lagets siste oppsatte treningskamp før VM starter.

Ronaldinhos navn var ikke på listen.

Det fikk journalistene til å reagere, noe som irriterte Dunga.

- Nå har dere spurt meg om det samme spørsmålet fem ganger. Frem til den endelige VM-troppen på 23 mann presenteres har alle en mulighet til å komme med, sier han ifølge Reuters.

Likevel ligger det i kortene at Ronaldinho ikke har den samme muligheten som de som allerede er i troppen.

- For øyeblikket er ikke Ronaldinho en del av troppen, bekrefter Dunga tørt.

- Ingen åpning for overraskelser
Og skal man tolke hans uttalelser vil Ronaldinho heller ikke være det i VM.

- For øyeblikket er det ikke åpning for noen overraskelser. Vi har bygd opp dette laget de siste 3,5 årene. Dere vil ha store navn, men for oss er det ingen store eller små navn, mener Dunga.

Det får Reuters journalist som var tilstede på pressekonferansen i Rio de Janeiro til å anse det som svært lite sannsynlig at Ronaldinho blir inkludert i den endelige VM-troppen.

Troppen
Dette er troppen som møter Irland:

Keepere: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma)

Forsvar: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Olympique Lyon), Lucio (Inter Milan), Luisao (Benfica), Juan (AS Roma), Thiago Silva (AC Milan)

Midtbane: Elano (Galatasaray), Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Kleberson (Flamengo), Ramires (Benfica)

Angrep: Luis Fabiano (Sevilla), Robinho (Santos), Adriano (Flamengo), Nilmar (Villarreal)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken