Ronaldo er verdens beste

Foto: Reuters/Scanpix

Mandag kom beviset - Cristiano Ronaldo var den beste i 2008.

13.01.09 07:24

I Fifas kåring av verdens beste fotballspiller, som gikk av stabelen i Zürich mandag, var det ikke akkurat smågutter som var nominert. Ronaldos utfordrere var Fernando Torres, Xavi, Lionel Messi og og fjorårets vinner Kaká.

Utrolig sesong
Men det var vel egentlig aldri noen stor tvil. Etter en fantastisk sesong der han scoret 42 mål og vant både Premier League, Mesterligaen og VM for klubblag, måtte det bli Ronaldo.

LES OGSÅ: - Ikke avhengige av Ronaldo

I tillegg har han vunnet gullstøvelen som bevis på at han ble toppscorer i Europa i fjorårets sesong, Gullballen og FIFPro-trofeet. Med andre ord var mandagens utmerkelse den eneste som manglet i premieskapet til United-spilleren.

- Det er et overveldende øyeblikk for meg, et av de største i livet mitt. Jeg vil gjerne takke familien og vennene mine, alle som har vært involvert i dette. Hadde det ikke vært for kvaliteten på spillerne jeg spiller sammen med, hadde ikke dette vært mulig, sa en overlykkelig Ronaldo i takketalen sin.

Den portugisiske ballkunstneren er for lengst blitt en legende på Old Trafford, og til tross for sin unge alder har 23-åringen allerede opplevd mer på fotballbanen enn de fleste andre fotballspillere.

- Umulig å være topp hele tiden
Ronaldo selv mener det vil være nesten umulig å gjenta den sesongen han hadde i fjor.

- Si meg én spiller som har levert to, tre eller fire sesonger på et absolutt toppnivå? Det er umulig, sa Ronaldo ifølge The Guardian før gallaen mandag.

Sir Alex Fergusons elev har hatt sitt å stri med utenfor banen i senere tid, men mandag kom altså beviset på at Ronaldo var verdens beste fotballspiller i 2008.

Kvinnefotballen ble hedret
Armenia og Tyrkia ble tildelt Fifas Fair Play-trofee for deres fredsfylte møte i Jerevan.

Presidentens pris gikk til kvinnefotballen for deres fantastiske arbeid i 2008, og til USAs kvinnelandslag for deres prestasjoner fra 1996 og fram til i dag.

Brasilianske Marta ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller for tredje året på rad.

- Jeg vil takke alle. Dette er en utrolig opplevelse for meg. Det er like morsomt nå som det var den første gangen jeg vant. Jeg vil også takke Gud for å ha gitt meg talentet for å greie dette, sa en rørt Marta i takketalen sin.

Se jubelbildene fra Ronaldos fantastiske sesong i bildekarusellen!

1410

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag