*Nettavisen* Sport.

Ronaldo har forlenget med United

Cristiano Ronaldo forlenget fredag sin kontrakt med Manchester United.

13.04.07 12:56

På sin egen hjemmeside skriver Manchester United følgende i en pressemelding:

- Manchester United kan gledelig opplyse om at vi er enige med Cristiano Ronaldo om en ny kontrakt som strekker seg minst frem til juni 2012.

Ifølge engelske medier blir Ronaldo nå blant de best betalte spillerne på Old Trafford sammen med Rio Ferdinand og Wayne Rooney. Ronaldos opprinnelige kontrakt gikk ut i 2010.

Stopper spekulasjonene
Cristiano Ronaldo har denne sesongen markert seg som verdens beste fotballspiller. Så sent som tirsdag denne uken var den 22 år gamle portugiseren nok en gang i hovedrollen da Manchester United rundspilte og ydmyket Roma med sifrene 7-1 i Champions League.

- Ronaldo er helt ustoppelig om dagen. Jeg er glad han spiller for oss, og ikke motstanderne, sa en imponert Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Den dribleglade vingen har i lang tid blitt sterkt koblet til de spanske superklubbene Real Madrid og Barcelona.

Nå har Ronaldo imidlertid satt en effektiv stopper for overgangspekulasjonene ved å vie sin fremtid på Old Trafford.

Sir Alex jubler
Sir Alex Ferguson jubler nesten like mye som etter 7-1-triumfen mot Roma over nyheten.

- Dette er fantastiske nyheter, det understreker at Cristiano stortrives her og at han er i rett klubb, sier Manchester Uniteds manager i en uttalelse på klubbens offisielle hjemmeside.

Og slår fast følgende:

- Han har et strålende forhold til sine lagkamerater, trenerteam og fans og vil bli en av Manchester Uniteds aller største spillere!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Jon Super

- Jeg er henrykt
Cristiano Ronaldo er strålende fornøyd med å ha skrevet under på kontrakten som binder ham til «Drømmenes Teater» frem til 2012.

- Jeg henrykt. Jeg har snakket med Sir Alex Ferguson og David Gill (Uniteds direktør, red.anm) og alle har visst at jeg ønsket å bli værende. Jeg stortrives i klubben og ønsker å vinne mange trofeér - forhåpentligvis allerede denne sesongen, sier en storfornøyd Ronaldo.

Med sitt spill denne sesongen har Ronaldo imponert en hel fotballverden. Både fansen, trenere og eksperter roser Ronaldo opp i skyene.

Roses opp i skyene
- Slik som jeg så Ronaldo da jeg kommenterte kampen mot Roma er han verdens beste spiller. Helt klart. Kritikken mot ham har vært at Ronaldo ikke er god nok mot de beste lagene. Men det motbeviste Ronaldo mot Roma. Da var han helt fantastisk. Ronaldo har utviklet seg enormt det siste året. Nå vet han når han skal drible og når han skal passe ballen videre. De taktiske valgene han gjør sier meg at Ronaldo er blitt mer moden enn på lenge, sier TV 3s Champions League-ekspert Vidar Davidsen til Nettavisen.

Lyn-trener Henning Berg, som vant «The treble» som spiller for Manchester United i 1999, slår fast følgende:

- Hvis man skulle kåre verdens beste spiller nå, så er det Cristiano Ronaldo. Det er det ingen tvil om, sier Berg.

Prisdryss
Ronaldo kan ikke bare vinne trippelen med Manchester United denne sesongen. Han kan samtidig stikke av med en rekke personlige priser.

Ronaldo er nemlig storfavoritt til å bli kåret som «årets spiller» og «årets unge spiller» i Premier League denne sesongen. Han blir garantert også nominert til FIFAs prestisjetunge pris «årets spiller i verden».

22-åringen ble hentet til Manchester United fra Sporting Lisboa i august 2003 og skrev den gang en femårskontrakt. Han forlenget kontrakten for ytterligere to år i november 2005, før han nå altså har skrevet under på en ny femårsavtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.