RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo kan bli straffet for Moen-tirade

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
UEFA har slått hardt ned på slik oppførsel tidligere.

Det var etter onsdagens kamp mellom Real Madrid og Dinamo Zagreb i Champions League at den norske dommeren Svein Oddvar Moen kom i fokus.

Cristiano Ronaldo var svært misfornøyd med å bli meid ned av Zagrebs Jerko Leko og var svært misfornøyd med at den norske pipeblåseren hadde holdt kortene i lomma.

- Jeg håper vi slipper å oppleve slik dømming flere ganger. Det er en skam. Sjekk ankelen min. Dette er hva Leko gjorde, sa Ronaldo mens han pekte på den blodige ankelen.

Kan straffe Ronaldo
TV-bildene viste at Leko i hvert fall burde hatt gult kort, men dette var også den eneste ripen i lakken til den norske dommeren onsdag kveld.

- Jeg opplevde det som en flott kamp, jeg. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Moen til Dagbladet etter at oppgjøret i Kroatia var unnagjort.

Ifølge den spanske avisen Marca, kan Ronaldo nå havne i trøbbel med det europeiske fotballforbundet (UEFA) på grunn av sine lite velvalgte ord mot den norske dommeren.

Avisen peker på at Arsenal-manager Arsène Wenger i forrige sesong utgave av Champions League kom med lignende kommentarer mot dommeren og ble idømt karantene.

UEFA har enn så lenge ikke tatt stilling i saken, men skulle forbundet bestemme seg for å kikke nærmere på dette kan Ronaldo risikere både bot og suspensjon fra turneringen.

- Jævla skandale
Svein Oddvar Moen er imidlertid ikke den første dommeren som har skapt furore ute i Europa. Tom Henning Øvrebø har tidligere hatt sitt å stri med.

Etter semifinalekampen mellom Chelsea og Barcelona i 2009, fikk den norske dommeren huden full av stjernespiss Didier Drogba.

- Dette er en jævla skandale, skal ivorianeren ha sagt, etter at hans Chelsea røk ut av turneringen.

Drogba fikk fem kampers utestengelse for utspillet.

Også Real Madrid-trener José Mourinho har vist seg skeptisk til pipeblåsere fra det kalde nord. I Mourinhos verden, er ordet «Øvrebø» nærmest for et skjellsord å regne.

Etter en kamp mot Barcelona i mai vartet den en gang så populære manageren opp med følgende tirade:

- Jeg kan ikke si hva jeg føler. Jeg har bare ett spørsmål. Hvorfor? Øvrebø, Bussaca, Stark, De Bleeckere. Hvorfor disse personene? sa treneren og siktet til dårlig dømming.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere