*Nettavisen* Sport.

Ronaldo legger opp

Foto: Guillermo Legaria / AFP

Tre ganger ble han kåret til verdens beste fotballspiller. Nå legger han opp.

14.02.11 08:53

- Jeg orker ikke mer. Jeg vil fortsette, men klarer ikke. Jeg kan tenke ut en bevegelse, men klarer ikke å utføre den som jeg vil. Tiden er inne, sier Ronaldo (34) til den brasilianske avisen Estado de São Paulo.

- Men det var vakkert som bare faen, legger han til.

Ute av Copa Libertadores
18 år etter at han debuterte for Cruzeiro, etter over 400 mål for sju klubber og landslaget, inkludert 15 i VM-sluttspill, legger brasilianeren opp.

Beslutningen vil bli annonsert mandag, melder Estado de São Paulo.

Ronaldo hadde kontrakt med Corinthians ut året, men mistet motivasjonen etter at laget røk ut i kvalifiseringen til Copa Libertadores. Ni operasjoner og utallige muskelskader bidrar til å gjøre beslutningen enkel, forteller han.

- Selv når jeg går i trapper, føler jeg smerter.

En av tidenes beste spillere
Ronaldo vil bli stående som en av tidenes beste spillere. Han ble verdensmester i både 1994 og 2002, og i 2006 passerte han Gerd Müller og satte ny målrekord da han scoret for 15. gang i et VM-sluttspill.

Bare to spillere har så langt blitt kåret til årets spiller i verden tre ganger. 34-åringen er én av dem. Den andre er Zinedine Zidane.

Ronaldo blir stående med 97 landskamper og 62 mål for Brasil. Han spilte for Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona, Inter, Real Madrid, AC Milan og Corinthians.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag