RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo med åpent brev til Real Madrid-fansen

ADJØ: Cristiano Ronaldo takker Real Madrid-fansen.
ADJØ: Cristiano Ronaldo takker Real Madrid-fansen. Foto: Benjamin Cremel (AFP)
Sist oppdatert:
Stjernen tar farvel etter overgangen til Juventus.

Cristiano Ronaldo selges fra Real Madrid til Juventus. Det ble bekreftet tirsdag ettermiddag.

Samtidig har spilleren i et åpent brev på Real Madrids nettsider tatt farvel med supporterne til klubben. Ronaldo skriver følgende:

«Disse årene i Real Madrid og byen Madrid har vært de lykkeligste i livet mitt. Jeg føler kun enorm takknemlighet overfor klubben og byen. Jeg kan bare takke dem for kjærligheten og omtanken jeg har mottatt.

Jeg mener imidlertid nå at tiden er inne for å åpne et nytt kapittel i livet mitt, og det er derfor jeg har bedt klubben om å akseptere en overgang for meg. Det er slik jeg føler det og jeg håper at alle, spesielt mine supportere, aksepterer valget mitt.

Dere har vært helt fantastiske i ni år. Det har vært ni unike år. Det har vært en spennende tid for meg, men også vanskelig fordi det stilles høye krav i Real Madrid, men jeg vet at jeg aldri kommer til å glemme at jeg har gledet meg over fotballen her på en unik måte.»

Hyller hele klubben

«Jeg har hatt glimrende lagkamerater både på treningsfeltet og i garderoben. Jeg har følt varmen fra et utrolig publikum, og sammen har vi vunnet Champions League tre år på rad, og fire ganger på fem år. Og sammen med dem, har jeg på et individuelt nivå hatt gleden av å vinne Gullballen fire ganger, og gullstøvelen tre ganger. Alt dette mens jeg har vært i denne utrolige og ekstraordinære klubben.

Real Madrid har vunnet hjertet mitt, og familien min sitt, og det er derfor jeg ønsker å si takk. Takk til klubben, klubbpresidenten, direktørene, kollegene mine, støtteapparatet, legene, fysioterapeutene og alle ansatte. De får alt til å fungere og passer på hver minste detalj.

Igjen, takk til fansen og også takk til spansk fotball. I løpet av disse ni årene har jeg møtt mange store spillere. Min respekt går til alle dem.
Jeg har reflektert mye og jeg vet at tiden er inne for et nytt kapittel. Jeg drar, men drakten, klubbemblemet og Santiago Bernabeu vil alltid føles som mitt eget uansett hvor jeg er.

Takk til dere alle, og selvfølgelig, som jeg sa første gang på arenaen vår for ni år siden: Hala Madrid!»

Ramos takker Ronaldo

Lagkameratene til Ronaldo har tatt til sosiale medier for å takke stjernen for de siste årene de har spilt sammen. Lagkaptein Sergio Ramos legger vekt på den store betydningen Ronaldo har hatt for klubben.

- Cristiano, dine mål, dine tall og alt vi har vunnet sammen snakker for seg selv. Du har fortjent en spesiell plass i historien til Real Madrid. Som Madridistas vil vi huske deg for alltid. Det har vært en glede å spille ved siden av deg, «monster». Stor klem og lykke til, skriver Ramos på Twitter.

Real Madrid bekreftet overgangsavtale

Det var Real Madrid som først bekreftet overgangen tirsdag ettermiddag.

Det var riktignok ventet etter at medier i både Italia og Spania tidligere på dagen kunne avsløre at en avtale var på plass mellom klubbene.

Overgangsguruen Gianluca Di Marzio har tidligere meldt at Juventus har bestemt seg for å betale Ronaldo svimlende 30 millioner euro (rundt 285 millioner kroner) hvert år av hans kontrakt med de stripete fra Torino.

Han skriver også at Juventus betaler Real Madrid 105 millioner euro (rundt 950 millioner kroner) for Cristiano Ronaldo.

Senket utkjøpsklausulen

Cristiano Ronaldo skal ha hatt en utkjøpsklausul i sin kontrakt til én milliard euro (rundt 9.5 milliarder kroner) , men spanske OKDiario meldte sent i juni at denne utkjøpsklasulen ble senket til 120 millioner euro ved månedsskiftet januar/februar fra alle klubber i Europa, foruten PSG og Barcelona.

Siden er det Juventus det meste har dreiet seg om, og nå er en av sommerens absolutt største overganger et faktum. Cristiano Ronaldo bytter ut Real Madrid og Spania med Juventus og Italia.

Hans karriere i Madrid vil uansett stå igjen som den aller mest imponerende i klubbens historie. Med sine 450 mål på 438 kamper er han klubbens mestscorende spiller gjennom tidene.

I sin tid i den spanske hovedstaden var Ronaldo med å vinne fire Champions League-titler, to LaLiga-titler og to Copa del Rey-titler. Han kan også vise til hele fire gullballer (prisen for verdens beste spiller) i sin tid i Real Madrid.

Før sin ankomst til Madrid så vant Ronaldo også tre Premier League-titler med Manchester United og Champions League i 2008. Med «de røde djevlene» vant han også én gullball, i 2008.

Cristiano Ronaldo kan også vise til triumf på det portugisiske landslaget. Han var nemlig kaptein på det portugisiske landslaget som vant EM sommeren 2016, da de slo vertsnasjon Frankrike i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere