RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo nekter å svare Mourinho

Foto: Getty Images / All Over Press
- Det er ting i livet som ikke fortjener omtale.

Mye tyder på at forholdet mellom José Mourinho og Cristiano Ronaldo har falt sammen som et korthus på en stormfull vidde.

De siste uttalelsene fra begge parter er nemlig av en slik karakter at det vanskelig kan tolkes som noe annet enn en konflikt mellom to av verdens mest kjente idrettspersonligheter.

Ifølge Sky Sports uttalte Mourinho nylig at den «ekte» Ronaldo er den tidligere superspissen fra Brasil, ikke hans tidligere elev i Real Madrid.

Den portugisiske trenerprofilen har også røpet at han irriterte seg over Ronaldos manglende evne til å tåle kritikk i løpet av den siste sesongen i Real Madrid.

- Jeg hadde bare ett problem med ham. Det var veldig banalt. Hvis en trener kritiserer en spiller fra et taktisk standpunkt, prøver han å forbedre noe. Han taklet ikke det på noen god måte. Han tror kanskje han vet alt, og at treneren ikke kan hjelpe ham med å utvikle seg, sa Mourinho i juni.

- Fortjener ikke omtale
I et intervju med spanske AS, gjengitt av Sky Sports, nekter Ronaldo å svare på hans tidligere sjefs uttalelser:

- Det er ting i livet som ikke fortjener omtale. Dette er en slik ting, og av åpenbare grunner kommer jeg ikke til å kommentere det. Jeg respekterer alltid trenerne mine og forsøker å lære av dem. Som vi sier i Portugal, man spytter ikke på tallerkenen man spiser på. Det er slik jeg føler det nå, og jeg ønsker heller å huske de positive sidene (ved Mourinho), sier Ronaldo.

Jose Mourinho og Ronaldo må uansett ikke vente lenge på første mulighet til å ta neste stikk i den gryende konflikten. Mourinho og Chelsea møter nemlig Real Madrid allerede onsdag.

Det ble klart etter at Chelsea slo Milan 2-0 i USA-turneringen søndag. Dermed blir det Real – Chelsea i finalen.

- Vi møter Chelsea, ikke treneren deres. Det blir som i alle andre kamper, vi ønsker å vinne, sier Ronaldo.

Kommenterte Bale-jakten
På pressekonferansen ble han også spurt om det har skjedd en utvikling i kontraktssituasjonen hans med den spanske storklubben. Portugiserens kontrakt med Real Madrid strekker seg til juni 2015, og han har ennå ikke gitt etter for spanjolenes forsøk på å forlenge den.

- Situasjonen er ennå ikke løst, og jeg synes ikke det er rett tidspunkt å snakke om det. Kanskje kan vi gi mer konkrete nyheter litt lenger frem i tid, men nå er fokuset mitt å jobbe hardt og trene, sier Ronaldo ifølge Sky.

Han ble samtidig bedt om å kommentere Real Madrids jakt på Gareth Bale, samt klubbens forsøk på å gjøre Bale til tidenes dyreste spiller, en trone han dermed vil overta fra nettopp Ronaldo.

- Jeg er ikke kvalifisert til å snakke om nye spillere, men jeg er veldig fornøyd med de spillerne som allerede er her. Når det gjelder overgangssum, bør dere heller snakke med treneren og presidenten. Jeg har min egen mening, men foran kameraene kommer jeg ikke til å avsløre hva jeg mener, sier han.

Siden Ronaldo skrev under for Real i 2009, har han scoret utrolige 146 mål på 135 kamper i La Liga. Denne sesongen serieåpner hvittrøyene hjemme mot Real Betis 18. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere