RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo-rakett reddet United

(Foto: Phil Noble/Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo sikret tre poeng for Alex Ferguson og Manchester United - to minutter på overtid mot Sporting Lisboa.

MANCHESTER UNITED-SPORTING 2-1:

Manchester United var klare for videre avansement i Mesterligaen allerede før tirsdagens kamp. Sporting, på sin side, måtte vinne for å ha noe som helst håp om det samme.

Og det begynte lovende for gjestene fra Portugal.

Vi fulgte Manchester United – Sporting direkte.

Sjokkerte vertene
For selv om hjemmelaget spillemessig var best de første minuttene, fikk Ronaldo, Nani, Saha & co. seg et realt sjokk når Sportings Abel sendte noe som lignet på et knallhardt innlegg rett i mål.

Les også:
Wenger utvist da Arsenal tapte
Barca sikret puljeseier

Skuddet kom svært overraskende på Uniteds målvakt, og snek seg seg inn helt nede ved stolperota.

Resten av omgangen handlet det meste om gjestene fra Portugal, som også i løpet av kampens første 45 minutter fikk ett mål - trolig feilaktig - annullert for offside.

- For oss er kampen som en finale å regne. Og vi er avhengig av seier. Det blir ikke lett, men vi stiller med selvtillit og er ikke redd for dem, sa Sportings Joao Moutinho til Sky Sports før tirsdagens kamp.

Senket gamle lagkamerater
Men de siste 45 minuttene virket det som om det var nettopp det som preget bortelaget – feighet. Og 16 minutter ut i omgangen var Carlos Tevez frampå og sørget for 1-1 etter at ballen også var innom Sportings Marian Had på vei til nettmaskene.

Om lag to minutter på overtid sørget Cristiano Ronaldo for å senke gamle lagkamerater ved å sette inn 2-1 på en perle av et frispark.

- Jeg trener på frispark, og det var et fabelaktig mål, synes jeg. Jeg er veldig fornøyd, ikke bare fordi jeg scoret, men fordi vi vant, sa han etterpå.

Tirsdagens seier betyr at Manchester United har vunnet alle sine fem mesterligakamper så langt. Det engelske laget leder gruppen soleklart – fem poeng foran Roma.

Det betyr også at Alex Ferguson kommer til å hvile spillere før den siste kampen borte mot Roma. I seriekampen etter venter nemlig en viktig kamp mot Liverpool.

- Vi kommer til å stille med et lag som forhåpentligvis kan vinne kampen, men et par spillere kommer kanskje ikke til å reise til Roma. I tillegg kan jeg nå bruke hele stallen min til den kampen - siden vi møter Liverpool rett etter, sa Ferguson ifølge Sporting Life.

Hvis du vil lese mer om Mesterligaen og Uefa-cupen, finner du det her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere